Skip to main content

 

Hömpölygő tömegek és hullámzó szemét, túlzsúfolt város és kihalt pusztaság. Föld napi portrésorozat bolygónk csúnyábbik arcáról.

Túllőttük a bolygónkat. Nagyjából ezt üzeni az a nemrég megjelent környezetvédelemmel foglalkozó fotókönyv, ami az elmúlt évtizedek legdrámaibb fotóit gyűjti össze az ember és környezet viszonyáról.

hirdetés

A túlzott iparosodás okozta visszafordíthatatlan környezeti károk és a túlnépesedés társadalmi tünetei a világ legjobb fotósainak a tolmácsolásában. Nézzük a képeket!

1. Mexikóváros

Az emberiség hullámai láthatók a főfotón. Ez az elképesztő felvétel a 20 milliós Mexikóváros egyik lakónegyedét mutatja.

2. Több ezer marha legel egy kiirtott esőerdő helyén a brazíliai Arua Boában

Az egyik legismertebb tünetről, a Föld tüdejét adó esőerdők kiirtásáról szól ez a kép. Az egykor virágzó természetet azért váltotta fel az intenzív marhatenyésztés, hogy Amerika, illetve más ország is ellátható legyen sztékkel, vagy más marhahúsból készült termékkel, abból ugyanis sohasem elég. Nem nehéz kiszámolni, a növekvő húsfogyasztás hova vezet majd. További fotók itt tekinthetők meg...  

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5