Skip to main content

 

Azon senki sem lepődik meg, hogy a listán előkelő helyen szerepelnek egyes szakmák képviselői, így például a katonák, a tűzoltók és a rendőrök. Nap mint nap vásárra viszik a bőrüket, nagy a nyomás rajtuk.

Röpke közvélemény-kutatásunk során a megkérdezettek az egészségügyiseket, a hivatásos gépjárművezetőket, a bányászokat, a bírókat, az ügyvédeket és az újságírókat is ebbe a körbe sorolták. A kutatások szerint a modern kori munkahelyeken sok olyan tényező akad, amely növeli a dolgozók stressz-szintjét. Például a határidők, a számonkérés, saját vagy mások életének kockáztatása, a magas fizikai megterhelés, a kevés fizetés, a nyilvánosság előtti szereplés. A TOP 10-es listán a hatodik helyre sorolták a PR-szakembereket.

hirdetés

Némedi Varga Éva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság pénzügyőr őrnagya sajtófelelősként sokat szerepel a nyilvánosság előtt.

— Vezetőim úgy ítélték meg, hogy alkalmas lennék a pénzügyőrök munkájának minél szélesebb körű bemutatására, a médiával való kapcsolattartásra. Kezdetben sok izgalmat jelentett egy-egy sajtótájékoztató vagy interjú. Rá kellett jönnöm, nem elég szakmailag átélni egy kérdést, tudni kell az információt oly módon átadni, hogy azt mindenki megértse. Nekem a legnagyobb kihívást pont ez adta, a szakmaiság és a közérthetőség közötti hiteles egyensúlyt megtalálni. A stresszt a többéves rutin, a média képviselőivel kialakított jó kapcsolat enyhítette. A rutin azonban sohasem pótolhatja a maximális felkészültséget. 

A taxisok a tizedik helyen végeztek. Ha az elmúlt évek taxisgyilkosságaira gondolunk, sohasem tudhatják, mi lesz egy fuvar vége.

— A munkánk nagy része várakozással telik. Várjuk a hívást, vagy hogy a droszton beszálljon mellénk az utas — mondta Papp László békéscsabai taxis, aki több mint húsz éve dolgozik ebben a szakmában. A taxisok napi munkaideje 10—12 óra, hétvégeken, nagyobb rendezvények idején eléri a 16 órát is. 

— Ha kapunk egy hívást, nem lehet tudni, hogy valaki csak szórakozott, vagy valóban utazni szeretne. Azt sem tudhatjuk, hogy az utazás végén megkapjuk-e a pénzünket.

A legstresszesebb munkák a profession.hu szerint

1. közkatona
2. tűzoltó
3. pilóta
4. katonatiszt
5. rendőrtiszt
6. PR-szakember
7. rendezvényszervező
8. igazgató
9. fotóriporter
10. taxisofőr

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5