Skip to main content

 

Nem, nem elírás az ingatlan ára, valóban ennyiért árulja az önkormányzat (immáron 14 esztendeje) az összközművesített építési telkeket. De miért nem keltek el ennyi idő alatt sem az ingyen porták?

Még 2001-ben gondolt egy merészet a kőröstetétleni önkormányzat: hogy megállítsa a kisközség népességének fogyását, (majdnem) ingyen telkeket ajánlottak az oda költözőknek. A település keleti részén 40x19 méteres összközműves portákat alakítottak ki, összesen huszonhatot. Olyanok jelentkezését várták, akik csendes helyre szeretnének költözni. Az sem volt baj, sőt, kifejezetten jó volt, ha gyerek is akadt a családban, hiszen így próbálták megmenteni a helybéli óvodát és általános iskolát.

hirdetés

Már rögtön az első nap tízen jelentkeztek a párját ritkító lehetőségre.

– A feltétel csak annyi volt, hogy három éven belül megkérjék a lakhatási engedélyt, illetve nem engedtük, hogy öt évig eladják az öt forintos ingatlant – mondja Pásztor Imre polgármester.

A településvezető hozzáfűzi, a kezdeti lelkesedés után 2008 környékén megállt az érdeklődés, egyre kevesebben tudták vállalni az építkezés költségeit. Olyanok is voltak, akik „félúton” akadtak el, nem tudták befejezni vagy éppen elkezdeni házuk felhúzását. 

– Két telken a mai napig NAV-os foglalás van, ezeket mostanság próbálja visszaszerezni önkormányzatunk.

A településvezető elárulja, egy portát árverezésen kellett visszavásárolniuk az adóhatóságtól.

– Elmentem az árverezésre, ahol három másik érdeklődő is licitált a telekre. Az ötforintos ingatlanunknak 70 ezer forint volt a kikiáltási ára. Kifejtettem a jelenlévőknek, hogy bármi áron, de visszaszerzem a tulajdonunkat. Elszántságomat látva szerencsére „csak” 140 ezerig mertek licitálni, így nekem 150 ezerért sikerült megvennem. Nem csaptunk túl jó üzletet – ingatja fejét Pásztor Imre, hozzátéve, pont erre a telekre van egy újabb érdeklődő. A fiatalok jelenleg Angliában dolgoznak, augusztusban jönnek haza, akkor kötik meg a szerződést az önkormányzattal, majd kezdik az építkezést.

A cikk itt folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Mészáros János

TOP 5