Skip to main content

 

A foglalkoztatást ösztönző előírások szigorításával igyekszik a brit kormány csökkenteni az Európai Unión kívülről érkező bevándorlók számát.

David Cameron miniszterelnök és a kormány a bevándorlási tanácsadó szervezettől kért állásfoglalást arról, hogy hogyan legyen a munkaadók számára kevésbé vonzó, illetve könnyű a nem EU-tagországokból érkező munkavállalók toborzása és alkalmazása.

hirdetés

A szigorítási tervek között szerepel annak a minimális bérnek a felemelése, amit a munkaadónak igazolnia kell ahhoz, hogy az EU-n kívülről toborzott munkavállaló vízumot kaphasson.

Pluszterhek a cégeknek

Emellett a brit kormány úgynevezett "szakképzési illetéket" is ki akar róni azokra a vállalatokra, amik nem EU-tagországokból érkező alkalmazottakat foglalkoztatnak. Az ebből befolyt összeget a brit fiatalok szakképzésének fejlesztésére fordítanák.

Állásfoglalást kért a kormány arról a tervről is, aminek alapján a jövőben csak olyan nem uniós külföldi állampolgár kaphatna munkavállalói vízumot, aki szakképesítése révén Nagy-Britanniában hiányszakmának számító területeken tud elhelyezkedni, illetve valamely speciális szakterület magasan képzett szakértője. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: MTI / EPA

TOP 5