Skip to main content

 

Néhány munka egyszerűen unalmas. Nem számít, hogy mennyi pozitív energiád van vagy mennyire érdeklődsz, mindig azon kapod magad, hogy arról panaszkodsz és rimánkodsz, hogy a munkahelyeden nincs semmi izgalmas.

Itt a világ 10 legunalmasabb állásának listája a careeraddict.com szerint, amelyek úgy tűnnek, hogy sosem lesznek érdekesebbek.

hirdetés

1. Biztonsági őr

Órákkal sötétedés után a biztonsági őr dolga, hogy vigyázzon az épületre. Őrként órákat töltesz a CCTV kamera képernyőjéhez ragasztva, hogy felügyeld a biztonságot a késő éjszakai órákban. Ez a feladat gyakran szül boldogtalanságot és unalmat a munkahelyen.

2. Bankfiók igazgató

Bármennyire is jövedelmezőnek hangzik, mégis az egyik legunalmasabb munka a bankfiókot igazgatni. Ez a munka sokat követel és a rengeteg számlaegyenleg készítésével járó stressz sokszor nyomasztó. A számokkal való egész napos játszadozás egyáltalán nem hangzik vonzónak, különösen akkor, ha sürget a határidő. Bármely pici hiba is elronthatja a teljes könyvelést.

3. Adatrögzítő

A számítógépes adatrögzítés könnyűnek és élvezhetőnek hangozhat egészen addig, amíg a számok el nem kezdenek hasonlónak és zavarónak tűnni. A munka leszívja az agyad és az adathalmaz többé nem más, mint egy hatalmas zagyvaság. Kevés teret hagy a kreativitásnak és még kevesebb izgalmat ígér. Az emberi agy természetétől fogva veszít az érdeklődéséből a monoton feladatok végzése közben. Az egyetlen dolog, amiért mégis érdekelhet valakit ez a munka, az valószínűleg a jó kis fizetés a hó végén.

4. Könyvelő

A számokkal való játék könnyű lehet. De amikor éjt nappallá téve csak számokkal dolgozol, az bizony már pokoli unalmas. A könyvelők munkájában semmi szikra sincs és az, hogy valaki a számokkal dolgozik egész nap, egész héten és éveken át, még csak közel sincs az izgalmashoz. A könyvelői munkához sokszor kezdeményezőnek és optimistának kell lenned ahhoz, hogy túléld a napot.

5. Dada

Gyerekre vigyázni az egyik legfrusztrálóbb munka. A gyerekek tudják, hogyan sértsék meg még a legintelligensebb embereket is a világon. Egy kicsit könnyebb, ha a saját gyermekedre vigyázol, de dadának lenni kétszer nehezebb. A végtelen sírások, hisztik és a nyugtalanság sokszor a legérdeklődőbb embert is kifárasztja, és ettől elunja magát. Dadának lenni nemcsak unalmas, hanem kimerítő is. A gyerekek sokszor rémálommá teszik a rájuk való vigyázást.

6. Mosogató

Mosogatóként sosem száradhatnak meg a kezeid. Egész nap evőeszközökkel és tányérokkal kell megharcolnod. A mosogatóknak ráadásul még az alacsony fizetés tragédiájával is meg kell küzdeniük, amitől ez a munka még frusztrálóbb lesz. A konyhaedények minden egyes rendelésnél újra felhalmozódnak, és a munka végtelennek látszik. A mosogatás kétségtelenül nem egy lenyűgöző állás. Egyike azon munkáknak, amit egyszerre szeretnél letudni egy egész hétre.

7. Kamionsofőr

Az utazás nem ugyanaz, mint a vezetés. Minden nap ugyanazon az úton menni, hogy kiszállítsd és összegyűjtsd a termékeket borzasztóan fárasztó. A kamionsofőrök órákat töltenek azzal, hogy a kormánykerékbe kapaszkodva rendületlenül bámulják az utat. Így meglehetősen kevés dolog motiválja őket.

8. Takarítás és házvezetés

A tisztaság jó, de a takarítói állás a világ egyik legfrusztrálóbb munkája lehet. Ugyanazon takarítóeszköz használata, ugyanannak a helynek a takarítása minden egyes nap lehet, hogy nem a legjobb élmény közé tartozik, amit szeretnél átélni.

9. Szemétszedés

A heti rendszerességgel történő szemétszedés a kijelölt helyeken egyáltalán nem hangzik izgalmasnak. A szemétszedés megalázó és idegesítő. Sok bátorság kell ahhoz, hogy valaki szeresse azt a munkát, amelyet csinál és hozzászokjon, hogy mások rosszul bánnak vele.

10. Tanár

Az évek során a tanároknak minden nap ugyanazt a dolgot kell tanítaniuk. A tanárok gyakran követik a tantervet, amitől ez az élmény még kevésbé lesz kreatív. Minden egyes óra végén az az ijesztő feladat jut neki, hogy tesztek segítségével felmérje, mennyire értették meg a diákok az anyagot. Ha ezt csinálod, minden évben egyre unottabbá válsz a munkahelyeden. A tanároknak sok motivációra van szükségük, hogy a célra tudjanak koncentrálni.

A karrier fontos szerepet játszik az életünkben. Az unalmas munkák sokszor tükröződnek az élethez való hozzáállásunkban is. Néha egy szemléletváltás szikrát gyújthat abban, amit eddig unalmasnak hittünk. Ha legközelebb egy olyan munkában találod magad, amit nem szeretsz, próbáld meg érdekesebbé tenni azáltal, hogy pozitívan állsz hozzá. Ha ez nem működik, akkor nem árthat, ha követed a szenvedélyed és azt csinálod, amit szeretsz, vagy inkább valami mást.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5