Skip to main content

 

Több erőszakos incidens is történt két németországi befogadóállomáson a hétvégén.

"Csak úgy repkedtek a pofonok" - mondta a Türingia tartományi rendőrség egy szóvivője az Erfurt melletti Suhlban működő központi befogadóállomáson szombat este kitört tömegverekedésről.

hirdetés

Nyolcvanan csaptak össze

Mintegy nyolcvan - eritreai, albán és szomáliai - menedékkérő csapott össze, valószínűleg egy apróság miatt. A verekedésben nyolcan megsérültek, köztük két biztonsági ember. Hét ember ellen eljárást indítottak.

Egy bonni menedékkérő szálláson ugyancsak egy apró nézeteltérésből alakulhatott ki erőszakos összetűzés szombat este. Egy 24 éves menedékkérő késsel megsebesítette egy 23 éves lakótársát, majd elbarikádozta magát.

Rálőttek a kommandósok

A kommandósok könnygázzal próbálkoztak, majd amikor a fiatalember kiugrott a második emeletről és menekülni próbált, a végtagjaira leadott lövésekkel ártalmatlanították.A menedékkérőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Németországban az utóbbi évtizedek legerősebb menekülthulláma miatt szinte mindenhol túlzsúfoltak a menedékkérők szállásai, és nem először fordult elő verekedés. Az év eleje óta 302 ezer menedékkérőt regisztráltak az országban.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5