Skip to main content

 

Mi a luxus? Az ötcsillagos szálloda vagy a csillagos ég a fejünk felett? A pezsgőfürdő vagy a hullámzó tenger az ablakunk alatt?

A legújabb designt követő bútorok vagy az otthonosság? Mindenkinek az, amitől többnek érzi magát. Luxusszállások, ahol a világ leggazdagabbjai pihenik ki a pénzkeresés fáradalmait.

hirdetés

Phoenix Hotel Yogyakarta, Indonézia

Indonézia egyik legszebb, gyarmati időkből származó szállodája. Védett műemlék, de a minden részletre kiterjedő, alaposan átgondolt felújításnak köszönhetően az épület nem hat múzeumszerűen. A múlt elevenné és átélhetővé válik az egykori holland kereskedő rezidenciájában.

A yogyakartai Phoenix nincs messze a bevásárló- és szórakozónegyedtől, a Malioboro utcától, mégis a nyugalom szigete a zöldellő belső udvarokkal és a dizájn-, illetve hagyományos jávai bútorok keverékével berendezett kényelmes szobákkal.

Indonézia egyik legszebb, gyarmati időkből származó szállodája, Forrás: Flickr / LWyoung

Gili Lankanfushi, Maldív-szigetek

Nem véletlen, hogya Gili Lankanfushi a Maldív-szigetek első számú szálláshelye. Ez a 46 villából álló környezetbarát üdülőhely alig 20 percnyire van a repülőtértől, mégis mintha a világ végén vagy inkább közepén lenne. Ráadásul úgy kínálja a luxust, hogy közben teljesen egyszerűnek tűnik.

aluxus2

Bár és étterem a nagy kékség fölött, Forrás: Flickr / Walter Schärer

A Maldív-szigetek szlogenjének megfelelően, amely valahogy úgy hangzik, hogy "itt nincsenek cipők és nincsenek hírek", csak mezítláb lehet belépni az üdülő területére, viszontminden vendégnek komornyik jár, akinek a titulusa Mr. Péntek.

A tágas, egyszerű, óceánra épült faházakból elképesztő kilátás nyílik a végtelen kékségre és a pálmafáktól zöldellő szigetre.

Itt nincsenek se hírek, se cipők, Forrás: Flickr / Walter Schärer

Burdzs al-Arab, Dubaj

A világ egyik legnevezetesebb luxusszállodája alig 25 percnyi autóútra van a Dubaj repülőtértől, a tengerparton. Minden szoba kétszintes luxusapartman, némelyikben lift közlekedik a két szint között. A berendezésre azt mondhatnánk,a közel-keleti pompa egyesül a barokk túldíszítettséggel. Mindenütt nehéz függönyök, hatalmas szőnyegek, díszes falburkolatok.

Dubaj jelképe, a vitorlás alakú toronyhotel, Forrás: Flickr / Nathan Laurell

A kisebb szobákban a piros-kék-fehér motívum dominál, a nagyobbakban leopárdminta, virágindák és aranyozott felületek keverednek. A pompa mellé a legmodernebb technika is jár: minden szobában több telefont találunk és 24 karátos aranyból készült iPadet.

A szálloda neve egyébként azt jelenti, az arabok tornya. Az épületet egy mesterséges szigetre építették, 321 méter magas, a tetején helikopter-leszállópályát alakítottak ki. Világhírű a hotel Al Muntaha nevű étterme is, amely a 27. emeleten működik, káprázatos kilátással a Perzsa-öbölre és Dubaj városára. Az étterembe üvegfalú gyorslift visz fel 36 kilométer per óra sebességgel.

Úszómedence a Burdzs al-Arab 18. emeletén, Forrás: Flickr / Lars Plougmann

Conrad Maldives Rangali

A Conard Maldives Rangali egy egész üdülőkomplexum, amely a luxus sokféle változatát kínálja. A 35 úgynevezett King Beach villa mindegyike 150 négyzetméteres, kilátással az óceánra.A fürdőszobákból egyenesen a kertbe léphetünk, és persze mindegyik villához tágas terasz tartozik.

Van aztán 42 King Deluxe Beach villa, hatalmas panorámaablakokkal minden irányba, saját úszómedencével a kertben. A többi villa egyenesen az óceánra épült, némelyiken úgy érezheti magát a vendég, mintha egy lakatlan szigetre vetődött volna. Ahol persze a körülmények paradicsomiak.

A hotel különlegessége az Ithaa nevezetű étterem, amely öt méterrel a víztükör alatt működik. Így aztán, miközben a vendégek a modern konyha és a helyi specialitások keverékéből álló menüt fogyasztják, körülöttük zajlik a mozgalmas víz alatti élet.

Ebéd közben a víz alatti világ nyüzsgésében gyönyörködhetünk a Maldives Rangali éttermében, Forrás: Flickr / Ed Ralph Conrad

Ceasars Palace, Las Vegas

Bár Las Vegas leghíresebb hotelje nemrég csődöt jelentett, és az is kérdésessé vált, tud-e tovább működni benne a világhírű Nobu étterem, amelynek egyik tulajdonosa Robert de Niro, a show folytatódik. Sir Elton John, Céline Dion, Rod Stewart és Cher továbbra is milliós gázsikért lépnek fel a luxusszálloda színpadán.

Caesars Palace a római császárról, Cézárról kapta a nevét, Forrás: Flickr / Sheila Thomson

Caesars Palace a római császárról, Cézárról kapta a nevét, minthogy az épület egy római palota mintájára épült, és császári fényűzést kínál. A Las Vegas központjában álló szállodának 3960 vendégszobája és hat lakosztálya van.

A hotel kaszinója 15 ezer négyzetméteren terül el, de a komplexumhoz tartozik egy hatalmas pláza exkluzív üzletekkel (Forum Shops) és rengeteg zöldterület ápolt kertekkel, úszómedencékkel.

A Las Vegas-i szállodának 3960 vendégszobája és hat lakosztálya van, Forrás: Flickr / Sheila Thomson

Waterlovers, Mombasa, Kenya

35 kilométerre délre a mombasai reptértől, a pálmaligetekkel övezett Diani Beachen találjuk ezt a családi vállalkozásban működő kis hotelt. Hat szoba és két apartman, mindegyik tengerre néző terasszal, a középpontban pedig egy teknős alakú úszómedence várja a vendégeket.

A Waterlovers atmoszféráját és a konyha ízeit a mediterrán és a szuahéli hagyományok kevercséből alkották meg. A családias luxushotel további erénye, hogyalig félórányi autóútra van a Shimba Hills természetvédelmi területtől, ahol saját közegükben figyelhetjük meg az elefántokat, antilopokat, zsiráfokat, leopárdokat.

A mombasai szálloda kertje a tengerre néz, Forrás: Flickr / John Hickey-Fry

Riad Kniza, Marrakesh, Marokkó

A 18. századi, gyönyörűen restaurált hotel mintha az Ezeregyéjszaka meséinek egyik helyszíne lenne. Egzotikus illatok, növényekkel teli tetőterasz elképesztő kilátással a városra, válogatott marokkói ételspecialitások, elegáns úszómedence, márvány fürdőszobák, otthonosan elegáns szalonok kandallóval. Mindez ráadásul az óváros közepén, ahonnan minden látnivaló percek alatt elérhető.

Riad Kniza egyébként azt jeleni, kicsi kincsek. Tulajdonosa Haj Mohamed Bouskri régiségkereskedő, neki köszönhető, hogy az épület minden egyes szöglete gondosan megtervezett, ízléses és autentikus. Hogy a berendezést vagy a vendégek nyugalmát féltik-e, nem tudni, mindenesetre 12 alatti gyerekeket nem fogadnak a szállodában.

Keleti kényelem a legfelső fokon, Forrás: Flickr / Brandon Atkinson

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A képen a Maldív-szigetek látható, forrás: pixabay

TOP 5