Skip to main content

 

A hasonló új-zélandi vízum egyre népszerűbb, idén április 20-tól lehet rá jelentkezni.

Ausztrália és Magyarország aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében a két ország fiataljai speciális vízummal nyaralhatnak és vállalhatnak majd rövid távú munkát vagy tanulhatnak egymás országában – fedezte fel a hírt a Turizmus Online az ausztrál bevándorlási hivatal honlapján.

hirdetés

A Work and Holiday vízumot 200 magyar fiatal kaphatja majd meg, ám hogy pontosan milyen feltételekkel és mikortól, arról a következő hónapok tárgyalásain döntenek.

Új-Zélanddal már működik

Új-Zélanddal már 2013 óta él egy kétoldalú megállapodás, amelynek értelmében évente száz magyar és új-zélandi fiatal dolgozhat és utazhat egy évig a partnerországban. A 18 és 35 év közötti fiatalok legközelebb 2016. április 20-tól jelentkezhetnek a speciális vízumra, amelyről bővebben itt írtunk.

Az első évben még augusztus elejéig voltak üres helyek, a másodikban fél óra telt meg a kvóta, tavaly pedig már csak tíz perc kellett ehhez, úgyhogy érdemes gyorsan benyújtani a jelentkezést.

Ausztráliába sok magyar fiatal diákvízummal utazik jelenleg, amellyel heti 20 órát dolgozhat legálisan. Hogy mit kell tenni, ha valaki hosszabb időre is kint akar maradni, arról itt olvashatja korábbi beszámolónkat.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Nyitókép: Melbourne, Yarra folyó, forrás: pixabay

TOP 5