Skip to main content

 

Több ezer lájkot kaptak nemrég azok a külföldi állásajánlatok a Facebookon, melyek ingyen házat, jó állást és esetenként még kezdőtőkét is ígértek azoknak a hazai munkavállalóknak, akik szerencsét próbálnának Új-Zélandon vagy Kanadában, írja a hvg.hu.

Sajnos ezek a lehetőségek általában mind félreértelmezések és félrefordítások eredménye, melyek természetesen végigszántva az internetet, félrevezetik a jószándékú munkavállalókat.

hirdetés

A nyár közepén egy Új-Zélanddal kapcsolatos állásajánlat járta be a világot, a hírek szerint a munkavállalók házat és biztos munkát kaphattak volna Kaitangatában.

Később, a városvezetés nyilatkozata alapján kiderült, hogy a hirdetés inkább csak az új-zélandiaknak szólt, ingyen házra vagy 160 ezres kezdőtőkére azonban nem számíthatott senki, legfeljebb olcsóbban vásárolhatott házat.

Szeptemben egy másik hirdetés is megjelent a világhálón. Eszerint munka és lakhely is járt volna annak a munkavállalónak, aki hajlandó lett volna Cape Breton szigetére költözni és ott munkát vállalni.

A hirdetést százezrek tekintették meg a világhálón.

A valóság azonban teljesen más volt, pár embert kerestek csak, főleg kanadaiakat. A félrevezető cikkek ellenére azonban a munkakörök betöltésére ezrek jelentkeztek számos országból, nyilván teljesen feleslegesen.

Természetesen a jelentkező munkavállalók itt se kaphattak ingyen házat, legfeljebb egy kis házacskát építhettek volna fel az erre a célra szolgáló kis földterületen, azt is saját pénzből.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A képen Cape Breton látható, forrás: pixabay

TOP 5