Skip to main content

 

Két rossz házassággal és adósággal a háta mögött Cara Brookins úgy döntött, új életet kezd négy gyermekével egy új otthonban. Akadt azonban egy kis bökkenő...

Brookins asszonynak, - aki ifjúsági regények írásából élt -, egyáltalán nem volt pénze a szakmunkások megfizetésére, így hát egyedül vágott bele az építkezésbe, mégpedig YouTube videók, illetve ott fellelhető útmutatók alapján.

hirdetés

A dolgok felértékelődnek, amikor egy olyan kapcsolatból menekülsz, amiben sok sérelem, akár fizikai bántalom is ér, ráadásul még négy gyermeked is van," - magyarázta Brookins.

A hölgy eredeti elképzelése a lakásvásárlás volt, de amit talált, az vagy nagyon drága vagy nagyon kicsi volt. Ezután jött rá, hogy a YouTube kiváló eszköz a "hogyan kell" tanulásához.

Miután alapos kutatást végzett, megvásárolt 1 hold földet Bryant-ban, - Little Rock külvárosában Arkansasban -,  és hozzákezdett az építkezéshez. Mindez azzal indult 2008-ban, hogy esténként videókat nézegetett és kiszámolta, mennyi pénzre lesz ténylegesen szüksége. Az összeg 130.000 dollárra rúgott.

Az anyagiak előteremtése érdekében pénzzé tette szinte mindenét, a munkálatokba pedig bevonta a gyermekeit is. 

" A legidősebb fiam, Drew segített a terveket megrajzolni, amiket a város elfogadott," mondta Brookins.

Gyermekeivel 9 hónapon át dolgoztak a házon. Jada hordta a vizet a szomszéd tóból és sokat dolgozott az alapozásnál. Drew a faanyag mozgatásában segített. Hope pedig mindenkire főzött.

Az építkezés még közelebb hozta egymáshoz a családunkat és megtanultuk, hogy semmi  sem lehetetlen. - folytatta Brookins.

A sok You Tube tanulás sem tudott azonban minden ismeretet elsajátítani, így Brookins egy tűzoltó barátjához fordult, akiknek volt tapasztalata a házépítésben. Óránként 25 dollárt fizetett a férfinak, amikor megengedhette magának, hogy segítsen néhány munkában.     

Végül 2009. március 31-én a család beköltözött a 325 négyzetméteres, ötszobás, könyvtárral, azaz dolgozószobával is rendelkező házba. Brookins Tintatartó majornak nevezte el, mert mint mondta, egy olyan szobát is akart a házban, ahol írhat.

Brookins minderről könyvet is kiadott "Felemelkedés: Hogy épített házat a család" címmel. 

Sosem szándékoztam megírni a könyvet. Szégyelltem. Azonban azt gondolom, nagyon fontos, hogy ha életünk rosszra fordul, megváltoztassuk azt és csináljunk valami nagyot, hisz ez másokat is inspirálhat - mondta.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Facebook

TOP 5