Skip to main content

 

Sokan nem gondolnak bele, hogy javítani is lehet elromlott nyílászáróinkat, inkább egyből arra asszociálnak, hogy egyszerűbb megoldás egy új ablak vagy ajtó beépítése a régi helyére. Akár pályázat útján is.

Pedig akad megoldás a problémára, ráadásul jóval költségkímélőbb, mint venni egy új nyílászárót, összegzi mondandóját Horváth Ákos asztalosmester az alább látható videóban.

hirdetés

Az asztalosmesternek van munkája bőven, hisz a fővárosban rengeteg az olyan ingatlan, melynek rosszak, elavultak a nyílászárói. Gyakori hiba a zár, a kilincs meghibásodása, az ablak akadása, az, hogy nehezen nyílik, de ugyanígy hiba lehet az is, ha a vízlepergető elhasználódik, és így befolyik a lakásba a víz.

Ezeken, de tulajdonképpen bármely problémán segíteni tud a mesterember, aki garanciát is ad a munkáira, mint az kiderül az ajtoablakdoktor.hu weboldalon.

Mennyi pénzt lehet így megspórolni?

A javítás költsége általában a megvásárolandó nyílászáró árának kb. a 25 %-át teszi ki, de előfordul az is, hogy a költség nem több 10 %-nál, így bőven megéri a felújítás.

Nemcsak ezért érdekes azonban a javítás, hanem azért is, mert a felújítással nem keletkezik hulladék. Olyan hulladék, amit ráadásul még el is kell szállíttatni, mindezzel plusz költséget okozva magunknak.

Természetesen ismertek más olyan megoldások is, melyek révén évente akár több százezer forint is megspórolható egy átlagos magyar háztartásban. Erről ide kattintva lehet bővebben olvasni...

 

Ne feledjük, sok kicsi sokra megy...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5