Skip to main content

 

Jakub Marian, egy fiatal cseh nyelvész-matematikus az oldalán tett közzé egy saját készítésű térképet, mely azt ábrázolja, hányan élnek külföldön azok közül, akik az anyaországban születtek - írja az inforadio.hu.

Jakub Marian mindehhez az ENSZ adatait használta fel.

hirdetés

Ha összevetjük az adatokat, látható, hogy Albániából és Macedóniából, valamint Bosznia-Hercegovinából a legnagyobb a kivándorlás, úgyis fogalmazhatnánk, szinte menekünek az emberek a hazájukból.

Magyarországhoz képest nagyobb az elvándorlási kedv Romániában, Bulgáriában, de még Lengyelországban is, míg a szlovákok és az osztrákok a magyarokkal közeli eredményt értek el, akárcsak a csehek, bár itt egy kicsivel nagyobb különbség figyelhető meg.

Európa gazdag államaiban továbbra is alacsonynak tekinthető az elvándorlási kedv, ami egyértelműen a jólétnek, a jóléti társadalomnak köszönhető.

Érdekesség, hogy Spanyolországban magas a munkanélküliség, a mediterrán országból mégsem vándorolnak el az emberek. 

Ugyanígy Törökországból sem, annak ellenére, hogy bizonytalan a politikai helyzet, illetve az országnak meg kell küzdenie az egyre súlyosbodó menekültválsággal, illetve az állandósulni látszó terrorizmussal.

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5