Skip to main content

 

A digitális forradalom alapjaiban változtathatja meg egy-két éven belül az álláskeresést is, már ha beváltja a hozzá fűzött reményket az az új alkalmazás, mely bárki számára kiválaszthatja a legmegfelelőbb állást.

Merőben szokatlan az allas.hu kezdő oldalán az a szövegezés, ami bárkit fogad, ha az új álláskereső oldalra kattint.

hirdetés

Ki vagy? Miben vagy jó? Mi lehetnél? Mi leszel?

Ez a pár mondatocska azt jelenti, hogy teljesen más keresési módszer szerint találhatja meg bárki a számára legoptimálisabb állást, mint eddig tette, ha hagyományos álláshirdető oldalakon szeretett volna magának munkát találni.

Az egészet úgy kell elképzelni, írja az origo.hu, mintha egy társkereső oldalon alakítanánk ki magunkról egy profilt, illetve írnánk magunkról egy rövid, de velős ismertetést, hogy mit keresünk, mi az érdeklődési körünk, stb. 

Körülbelül ugyanez érvényes az álláskeresés kapcsán is, csak itt nyilván arról kell írni, milyen munka érdekel minket, miben vagyunk jók, mi a szakterületünk, nem utolsó sorban pedig mi a végzettségünk. Mindezt angolul is, hisz az oldalnak van egy angol nyelvű verziója is.

Meglepetésként hathat, de nincs szükség önéletrajzra sem, csupán adatokat kell bevinni a rendszerbe egy profil kialakításával, ami kapcsán a leendő munkavállaló már láthatja is, hova tudnák felvenni.

Ha akar, akár azonnal jelentkezhet is az állásra.

A rendszer azonban nemcsak ezért jó

A munkáltatók számára egyfajta szűrőt képez, hisz az ezzel foglalkozó munkatársaknak nem kell órákig elemezni az önéletrajzokat, illetve a jelentkezéseket, vagyis a program használatával sok idő megtakarítható.

Az allas.hu-t üzemeltető Net Performance Zrt. vezérigazgatója, Rácz István szerint a rendszert még béta üzemmódban tesztelik, így relatíve kevés, összesen 1600 állás hirdetéssel rendelkeznek, remélik azonban, hogy még ebben az évben elérik a tízezres határt, mint ahogy szeretnék, ha csúcsidőben legalább százezren kattintanának az oldalra, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb állást.

A munkáltatóknak leendő munkavállalójuk profiljának megismeréséért, azaz a letöltéséért kell csak fizetni a Net Performance Zrt-nek, mind a munkaadói álláshirdetés, mind a munkára való jelentkezés ingyenes lesz.

Hogy mindez mennyire fog majd működni, még ebben az évben kiderül. Hogy egymásra találjon a munkaadó és a munkavállaló ugyanis, ahhoz a lehető legrelevánsabb adatokat kell tudnia kiválasztania az algoritmusnak.

Éppúgy, ahogy a Google is teszi, ha keresünk rajta valamit.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrása: pixabay

TOP 5