Skip to main content

 

Alig néhány napja robbant be a köztudatba az Uber futár verziója, amely forradalmasítaná a házhozszállítást, máris lett egy kihívójuk. Egy másik startup, a FleetYou.

A cél ugyanaz: megszerezni a magyar házhozszállítási piacot. A FleetYou mögött is fiatal vállalkozók állnak, a két többségi tulajdonos Balog-Farkas Dávid és Rátkai Tamás, akik online-marketing vállalkozásuk mellett indították el startupjukat.

hirdetés

Az alapkoncepció mind a két vállalkozásnál azonos

Az éttermek egy háttérrendszer segítségével tölthetik fel a kiszállítandó címeket, ami rögtön megjelenik a környéken járó aktív futároknak.

A FleetYou rendszerében a megrendelő folyamatosan élőben nyomon követheti, hogy a futár épp merre jár ételével, így feleslegessé válik a telefonálgatás a futár hollétéről, hisz csak rá kell néznie telefonjára.

Az étterem fix kiadástól szabadul meg, a futárnak nem kell tartania a gyengébb időszakoktól, a vevő pedig biztosan időben kapja meg az ételt.

A FleetYou nem alkalmazza a futárokat, akik a kiszállításkor azonnal meg is kapják az azért járó címpénzt. A bevételük egyedül a rendszerben eltöltött aktív idejükön és ügyességükön múlik. A futároknak már a jelentkezéskor ki kell tölteniük egy részletes kérdőívet, amelyből kiderül a jelentkező eddigi tapasztalata, időbeosztása. A végső kiválasztás a személyes elbeszélgetést követően történik. A futárok a kiszállítás után értékelést kapnak.

Amennyiben egy futár értékelése 4 csillag alá kerül, felülvizsgálják, hogy ez miért történt, s ha tartósan így marad, akkor a futár kikerül a rendszerből.

A rendszerben a futároknak lehetőségük van egynél több címet is felvenni kiszállításuk közben. Ha a futár felvesz egy ételt kiszállításra, de menet közbe látja, hogy útba esik számára egy újabb rendelés, akkor azt is leszállíthatja. Ezzel a lehetőséggel a futárok még többet kereshetnek, hiszen megsokszorozhatják címpénzüket, a kiszállítás pedig többszörösen hatékonnyá válik.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5