Eddig számos tudományos kutatás jutott arra az eredményre, hogy a közösségi hálózatokon megjelenő tartalmak passzív böngészése rosszat tesz a felhasználók mentális egészségének.

Részben ezen probléma megoldása érdekében Facebook most nyilvánosan fogadalmat tett arra, hogy az idei évben jelentős változásokat fog eszközölni a felhasználók hírfolyamaiban.

A változtatások lényege, hogy a közösségi hálózat az olyan bejegyzéseket és egyéb információkat próbálja majd az előtérbe tolni, amelyek képesek lehetnek érdemi reakciókra, aktív véleménynyilvánításra sarkallni a felhasználókat.

Olyan bejegyzésekre kell gondolni, mint amikor például egy ismerős tanácsot próbál kérni vagy fontos életeseményről számol be, de például a jelentős mennyiségű reakciót kiváltó hírek is az eddigieknél fontosabb szerepet kaphatnak.

Felelősséget érzünk azért, hogy a szolgáltatásaink ne csak szórakoztatóak legyenek, de az emberek egészségét is szolgálják

– kommentálta Mark Zuckerberg az idei évre betervezett változtatásokat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu