Skip to main content

 

Egy hároméves ausztrál kislány, Aurora eltűnt a queenslandi otthonából, és bár nagy erőkkel indultak a keresésére, a hideg éjszaka is tartó kutatást nagyban nehezítette az, hogy a gyermek egy bozótos területre tévedt - írja a BBC News.

A kislányt azonban, mint utóbb kiderült, követte a család kutyája, a részben süket és vak, igen idős Max. Az állat 16 órán át maradt együtt a gyermekkel, és vigyázott rá, míg rájuk nem találtak.

A kislányra végül a nagymamája bukkant rá. Nagyjából 2 kilométer távolságból meghallotta a gyermek kiáltozását, elindult a hang irányába, erre a kutya elébe szaladt, és elvezette őt Aurorához.

A rokonok szerint a kislány és a kutya a hideg éjszaka elől egy szikla alá bújt, így nagyjából 15 Celsius-fokban várták a reggelt. Vélhetően a kutya a testével melegítette Aurórát, miközben több mint 100 mentő és önkéntes kereste őket.

Paul McGreevy a sydney-i egyetem kutatóprofesszora szerint az idősebb kutyák különösen nagyra értékelik az emberekkel való kapcsolatot. A szakértő szerint a kutya megérezhette a kislány szorongását.

Ha a kislány sírt, az állat biztos, hogy megpróbálta megnyugtatni, és Aurora számára ez lehetett a legfontosabb ebben a helyzetben, mondta a szakértő.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: queensland police

TOP 5