Skip to main content

 

Csungsan város ipari parkjában működik Kína vezető szexbaba gyártója, a WM Doll. Havonta 1500-2000 darabot állítanak elő ebből a szexuális segédeszköz típusból - írja az Asia Times.

Az is figyelemre méltó, hogy ennek mintegy 80 százaléka exportra készül.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

Az eredetileg családi vállalkozásként indult cég bő egy évtizeddel ezelőtt próbababákat gyártott a ruházati cégek számára, mígnem üzletüket a jóval jövedelmezőbb szexbaba-gyártás irányába alakították át.

S hogy mi volt a váltás oka?

A cég tulajdonos-ügyvezetője azt nyilatkozta egy helyi lapnak:

ügyfeleik javasolták, hogy ha már babákat készítenek, érdemes lenne magukat kipróbálni annak felnőtt, korhatáros változatában is.

A gyár most 260 különböző arccal, 11 testtípussal gyárt babákat. Az egyes változatok ára - jüanról átszámítva - 890 dollártól az 1800 dollárig (240 ezer és 500 ezer forint között) terjed.

A legújabb fejlesztésű termékeket úgy készítik, hogy azok 37 fokos „testhőmérsékletet” tartsanak használat közben, és hangokat is kiadnak, állítólag a férfivásárlók nagy örömére.

De miért ekkora üzlet a szexbaba?

Ennek egyik, társadalmi metszetben értelmezhető oka a nemek közötti egyensúly eltolódása.

Egy felmérés szerint, Kínában 2020-ra 15 millióra nő azon 35 és 59 éves kor közötti férfiak száma, akik nem, vagy csak nagy nehézségek árán találnak magunknak feleséget. A kínai társadalomban ugyanis jelentősen eltolódott a nemek aránya a férfiak javára. Így napjainkban Kína - csakúgy mint India - azzal a nehézséggel néz szembe, hogy nincs elegendő nő az országban a férfiak számára. Ez pedig közvetett módon kihathat a társadalom reprodukciós képességére, demográfiai értelemben vett elöregedést vonva maga után.

Li Jin-he, kínai szociológus úgy véli, a szexbabák „szociális megoldásnak” tekintendők, azaz olyan alternatívának, amelyre sokakat valójában a kényszer visz rá.

Számos egyedülálló férfi Kínában soha nem fog feleséget találni magának

- állítja a szociológus, aki szerint annak is örülni kell, ha például egy szexrobot vagy virtuális szex, képes megoldani az ebből fakadó problémáknak legalább egy részét.

A kínai kutató azt is állítja, hogy a világ szexuális együttléteinek felét szexbabákkal, illetve szexrobotokkal töltjük majd 2050-re, és azok teljesen hétköznapi fogyasztási cikkekké válnak hamarosan.

"Megcsinálják a házimunkát, beszélgetnek és szexelni is lehet velül. És mindezt alig több mint 20 ezer jüanért" - mondja Jin-he, utalva arra, hogy szerinte a szexbabák után a szexrobotok is mind elterjedtebbé válhatnak (ez kb. 800 ezer forint).

Ugyanakkor azt is hozzátette: az új szexuális eszközök nemcsak egyszerűen innovációt jelenthetnek a mesterséges intelligencia korszakában. Az AIDS betegségének terjedését szem előtt tartva, intim biztonságot adhatnak használóiknak, illetve tulajdonosaiknak.

A kínai pár nélküli, gyakran „hátrahagyottaknak” hívott férfiak problémája már évek óta egyre sürgetőbben kiált megoldásért.

Többségük elsősorban vidéken, a nagyvárosoktól távol élő, olyan ember, aki nem tudott, vagy nem akart egy modern kínai metropoliszokba költözni, a mindinkább tudás- és technológiacentrikussá váló országban. Így ezek a férfiak nem tudtak házasságot kötni a városba már beköltözött nőkkel, hiszen azok nem szívesen költöztek volna el onnan, feladva ott kialakított életvitelüket.

Ez ugyanakkor maga után vonta az emberkereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportok megerősödését is. A jelentések szerint a magányos kínai férfiak egy része ezeken keresztül „vásárol” magának feleséget Vietnamból, illetve Kambodzsából.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5