Skip to main content

öregedés ellen 

Egyre több olyan vállalat van, amely arra keresi a választ, hogyan lehetne legyőzni a halált, vagy legalábbis radikálisan kitolni az öregedést, illetve azoknak a betegségeknek a megjelenését, melyek általában összefüggnek az öregedéssel.

A Szilícium-völgy milliárdosai pedig már le is csaptak a kínálkozó lehetőségekre.

hirdetés

A szupergazdagok egyre lelkesebben fektetnek be olyan cégekbe, melyek célja, hogy kitolják a természetes öregedést, vagy jelentősen visszafogják az öregedéssel összefüggő betegségeket. A Szilícium-völgy pedig élen jár ezekben a kezdeményezésekben – írja a CNBC.

A milliárdosok közül Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezetője, illetve a Peter Thiel, a PayPal társalapítója is befektetett a San Franciscó-i székhelyű United Biotechnology nevű társaságba.

A vállalat missziója, hogy kitolja a természetes emberi élettartamot, illetve az emberi élet azon szakaszát, melynek során még nem jelentkeznek az öregedéssel járó betegségek.

Az ötlet azonban messze nem új a technológiai cégek körében. Még 2013-ban, a Google megalapított egy öregedéskutató vállalatot Calico néven. Az Oracle társalapítója, Larry Ellison pedig eddig is több százmillió dollárt adományozott az öregedés kutatására.

Az elmúlt időszakban viszont elkezdett megszaporodni azon cégek száma, melyek ezen a területen működnek. A teljesség igénye nélkül olyan cégekről és intézményekről van szó, mint a BioAge, a BioViva, a The Longevity Fund, az AgeX, valamint a Methuselah Foundation.

A háttérben egy rendkívül egyszerű jelenség áll. Miként Michael West, az AgeX Therapeutics vezetője megfogalmazta: ha van egy alapvető emberi szükséglet, akkor lesz egy piac, amely megpróbálja azt kielégíteni." 

Hozzátette, ebben az esetben az öregedés kitolásával, illetve az öregedéssel összefüggő betegségek piaca több ezermilliárd dolláros.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5