Skip to main content

halál szelfi 

Évente számtalan hír lát napvilágot, hányan lelik halálukat szelfizés közben.

A statisztika nem javul, évről évre újabb esetekről számol be a sajtó, köszönhető ez a fullextrás mobiloknak, és a vágynak, hogy bárki híres lehessen.

hirdetés

A Journal of Family Medicine and Primary Care tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint 2011 és 2017 között nem kevesebb, mint 259 haláleset történt, míg például cápatámadásban ugyanezen időszak alatt (csak) 50 ember vesztette életét. 

Az esetek döntő többségét vizsgálva szembetűnő, hogy sok haláleset a "mélybe zuhanással" következik be, de gyakori a vonattal való "ütközés" is, főleg Indiában, ahol egyébként évről évre a legtöbb halálos eredménnyel kell számolni. 

Szelfizés közben halt szörnyet a fiatal modell

Már január elején megtörtént az első eset, mégpedig Ausztráliában, írt erről a Ripost

Madalyn Davis az egyik hétvégén a Gyémánt-öböl egyik sziklájáról zuhant a mélybe.

Semmi mást nem szeretett volna, mint vasárnap hajnalban az éjszakai bulizás után készíteni pár csodálatos felvételt a napfelkeltéről. A szikla szélén azonban megcsúszott, és leesett a szirtről. A mentősök már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

A sors furcsa fintora, hogy a szempillakészítéssel és modelkedéssel foglalkozó gyönyörű lány új életet akart kezdeni Ausztráliában, nemsokkal a tragédia előtt költözött a szigetországba.

Ha jön a vonat

Egy folyón átívelő vasúti hídon következett be januárban az a baleset Nyugat-Bengália Jalpaiguri kerületében, melynek következtében egy diáklány meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült, olvasható a news18.com oldalán

A lányok a hídra felmászva szerettek volna szelfit készíteni magukról, ám szerencsétlenségükre épp jött a vonat. A két lány közül az egyik még időben el tudta kerülni az ütközést, ám a hídról leugorva a folyóba súlyos sérüléseket szenvedett.

A másik diáklány nem volt ilyen "szerencsés", elütötte a vonat, minek következtében szintén a folyóba zuhant. Segíteni azonban már nem tudtak rajta, a helyszínen beállt a halál.

Szikláról zuhant a mélybe az amerikai férfi

Mint ahogy az ausztrál modell, egy amerikai férfi is a szikláról zuhant a mélybe, adott erről hírt az ATV

Steven Gastelum az Oswalt West State természetvédelmi területen, fittyet hányva a figyelmeztető táblára, miszerint életveszélyes közel menni a szirthez, még egy ott lévő fára is felmászott, hogy a felvétel a lehető legveszélyesebb pózban ábrázolja.

Szerencsétlenségére a fa ága eltört alatta, a 43 éves férfi pedig 40 métert zuhant. Azonnal meghalt, holttestét a parti őrség találta meg a vízben.

A korábbi évek legdurvább eseteiről ide kattintva lehet bővebben olvasni...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: youtube

TOP 5