Skip to main content

japán sétálóutca Kínában 

Akárcsak a világ jelentős részén, úgy Kínában is életben vannak a külföldi utazást tiltó szabályok, a helyieknek viszont annyira hiányzik a turizmus, hogy a Kuangtung tartományban lévő Foshan városában úgy döntöttek ha ők nem mehetnek, akkor Japánt hozzák el a helyieknek.

Foshanban egy teljes utcát japán tematikára alakítottak át azért, hogy még ha nem is utazhatnak a helyiek külföldre, egy cseppnyi élvezetet mégis becsempésszenek az emberek életébe.

hirdetés

AZ UTCA MÉG NEM NYITOTT MEG, TARTANAK AZ ELŐKÉSZÜLETEK, AZONBAN ANNYI MÁR LÁTSZIK, HOGY LÉLEGZETELÁLLÍTÓ LÁTVÁNYT NYÚJT MAJD.

A fiatalok leginkább a célközönség, hiszen ők egyébként is nyitottabbak az új kultúrák megismerésére és az utazásra, a város szerint pedig kifejezetten nagy az érdeklődés a miniatűr japán iránt.

Cseresznyefák mellett sok klasszikus anime karakter és poszter is helyet kap majd a sétáló utcában, emellett pedig Japánt idéző feliratok és neon fények is felkerülnek az épületekre, ez pedig igazán fiatalos hangulatot kölcsönöz a belvárosi résznek.

A 100 méteres utcaszakasz az Ichiba nevet kapta

Ezzel a szóval Japánban egyébként a nagy belásárlóutcákat szokták leírni, amelyek közül az egyik leghíresebb Tokióban található.

Az autentikus hangulat megteremtésével egy nagy lézszámú csapat foglalkozott és nem hiányozhatnak a klasszikus japán lámpások sem az összképből.

Nem csak látványosság lesz a japán bevásárló utcát idéző rész, hanem valószínűleg jó üzletet is jelent majd a helyi vállalkozásoknak. Li Gengyu, a projekt fő tervezője elmondta azt is, hogy a kínai fiatalok rajonganak a japán kultúráért és míg több nyugati ország és Kína között feszült a kapcsolat,

ADDIG JAPÁN ÉS KÍNA BARÁTI VISZONYT ÁPOLNAK.

Zhong Guangsheng befektető a South China Morning Postnak elmondta, hogy az utcában két hónap alatt sikerült kiadni minden üzlethelyiséget. Ezekben pedig boltok, kávézók és éttermek nyílnak majd.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay 

TOP 5