Skip to main content

Covid gyógyszer Izrael 

Egy új, egyelőre EXO-CD24 nevű izraeli gyógyszer 3-5 nap alatt meggyógyított a tel-avivi Ichilov kórházban 30-ból 29 koronavírusos beteget, akiket a Covid–19 mérsékelt vagy súlyosabb formája miatt kezeltek – jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli hírportál pénteken.

Az Ichilov kórház kutatórészlegében kifejlesztett gyógyszer a koronavírus-fertőzés okozta citokinvihart, az immunrendszer túl heves gyulladásos reakcióját segít megelőzni vagy mérsékelni.

A klinikai vizsgálat első fázisában részt vevő, új koronavírus-kezelést kapó 30 páciensből 29-en 3-5 nap alatt elhagyhatták a kórházat. 

A 30. beteg is távozhatott, de nála néhány nappal tovább tartott a gyógyulás. A kórház közleménye szerint a gyógyszer segített gyorsan felépülni a betegségből a sikeresen befejeződött első tesztelési szakaszban. 

A Nadír Arber professzor által kifejlesztett gyógyszert naponta egyszer, néhány perces inhalálással juttatták egyenesen a tüdőbe, s alapja a CD24 nevű fehérje, amely a sejtek felszínén helyezkedik el, és fontos szerepet játszik az immunrendszer szabályozásában.

Ez a fehérje segít megnyugtatni az immunrendszert, és megfékezni a citokinvihart. Hamarosan megkezdik a gyógyszer következő kísérleti fázisait, de a kórház orvosai máris a súlyos Covid–19-betegség egyik lehetséges kezelési módjának tekintik, amely alapvetően megváltoztathatja a betegség kimenetelét.

 

Fejlett és kifinomult, és megmentheti a koronavírus okozta betegségben szenvedőket. A tesztelés első fázisának eredményei kiválóak, és bizalmat keltenek Arber professzor módszerében, amelyet évek óta kutat a laboratóriumában

– mondta a lapnak Roni Gamzu, a kórház igazgatója.

„Büszke vagyok arra, hogy az Ichilov kórház kék-fehér (izraeli) orvosságot nyújthat egy szörnyű világjárvány ellen”

 tette hozzá.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5