Skip to main content

Square PayPal bank hitel online fizetés 

Közel egy év telt el mióta megkapta a kulcsfontosságú hatósági jóváhagyásokat a Square, most pedig megnyitotta bankját, amely betéti számlákat és hiteleket egyaránt kínál a kereskedőknek.

Miután a vállalat hivatalosan is megkezdte működését, részvényei látványos emelkedésnek indultak a tőzsdén. A CNBC beszámolója szerint a cég több mint négy évet dolgozott a folyamat megindításán.

hirdetés

A vállalat több mint négy éve dolgozik a bank indításán, és már tavaly márciusban megkapta a működéshez szükséges hatósági jóváhagyást. Az újonnan megnyitott Square Financial Services egy ipari bank, vagyis korlátozott pénzügyi szolgáltatásokat kínál.

A bank a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) által biztosított betéti számlákat és hiteleket kínálja azoknak a kisvállalkozóknak, amelyek korábban már használták a vállalatot fizetés-és tranzakciófeldolgozásra.

Az említett banki szolgáltatások bevezetésével olyan riválisok figyelmét keltheti fel, mint a PayPal, amely hasonló lehetőségeket kínál az ügyfelei számára.

A VÁLLALAT RÉSZVÉNYEI A HÉTEN MÁR TÖBB SZÁZALÉKNYIT ERŐSÖDTEK, MIUTÁN A BANK MEGKEZDTE TEVÉKENYSÉGEIT.

Miben új ez a szolgáltatás?

A Square hitelt ad a kisvállalatoknak, melyek úgy törlesztik azt, hogy a cég levesz körülbelül 10 százalékot minden kártyás vagy hitelkártyás bevételük után.

A Salt Lake City-i székhelyű vállalat közölte, hogy leányvállalata eleinte üzleti hitel- és betéttermékek kínálására fog összpontosítana. A banki szolgálatások megindítását megelőzően, a Square a kölcsönöket a Celtic Bankkal kötött partnerségen keresztül bocsátotta ki.

Amrita Ahuja, a Square pénzügyi igazgatója a bejelentéssel kapcsolatban elmondta:

Az, hogy most már a házon belül oldjuk meg a bankolást sokkal gyorsabbá teszi a szolgáltatásaink lebonyolítását és az ügyfeleknek is új pénzügyi eszközöket tudunk biztosítani"

A vállalat szóvivőjének elmondása szerint a vállalat nem várja, hogy az új bank 2021-ben lényeges hatást gyakoroljon mérlegére, bevételére vagy jövedelmére. Hozzátette, hogy a vállalat továbbra is hiteleket fog eladni a harmadik fél befektetőinek.

Mindezek ellenére a Square lépése előkészítette az utat más fintech cégek előtt is, amelyek esteleg ki akarják hagyni közvetítőt a banki ügyeikből.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

 

 pixabay

TOP 5