Skip to main content

agrárium Állattartó telepek megújításának támogatása pályázat

Aki kimarad, az lemarad. Aki azonban élelmes, egy életre megalapozhatja a jövőjét, hisz a hazai agrárium vállalkozói különböző pályázatok révén jelentős forráshoz juthatnak.

Állattartó telepek megújításának támogatása 

Az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázati kiírást – közölte nemrég Nagy István tárcavezető. Az újranyitást a 2020 őszén pályázható felhívás óriási sikere indokolja, így ismét lehetőség lesz az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től lesz ismét lehetőség.

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára ismét lehetőség nyílik arra, hogy támogatás mellett új állattartó telepet létesítsenek, meglévőt korszerűsítsenek, vagy az állattartáshoz kapcsolódó eszközöket, gépeket szerezzenek be. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy azok is részesülhetnek ismét támogatásban, akik számára eltérő megvalósítási hely kapcsán már korábban is megítélték a támogatást.

Az agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a felhívás továbbra is a már megismert feltételrendszer mellett érhető el. A támogatási intenzitás főszabályként 50%-os, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió Ft között változik, maximum 2 milliárd Ft.

A felhívás az újranyitást követően 2021. augusztus 24. napjával zárul.

A pályázatról bővebb információt itt talál.

Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

Egy év kihagyás után ismét megrendezésre került a Szántóföldi Napok és Agrárgépshow

A rendezvény megnyitójában a pályázati források kapcsán  Nagy István agrárminiszter történelmi léptékűnek nevezte a kormány azon döntését, miszerint az uniós finanszírozás mellé a nemzeti társfinanszírozás mértékét 17,5 százalékról 80 százalékra emelte.

Óriási összeg, mintegy 4265 milliárd forintnyi beruházási támogatás állhat rendelkezésre vidékfejlesztési forrásokra 2027-ig. Ez az összeg háromszor több mint amennyi az előző hét évben volt. 

Nagy István úgy fogalmazott: - „Terveik, vágyaik a fejlesztési elképzelések magvalósítási ideje jön el ezért éljenek ezekkel a lehetőségekkel.”

A Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvényről szóló teljes cikket itt találja.

Állattartó telepek megújításának támogatása pályázat

Sertés- és baromfitartó telepek járványvédelmi fejlesztése

A sertés- és baromfitartó telepek járványvédelmi fejlesztése pályázat esetében július 27. a határidő.

Az elmúlt időszakban a sertés-és a baromfitartók súlyos kihívásokkal találták magukat szemben. Az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza megjelenése és terjedése felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai állattartó telepek állategészségügyi színvonalát emelni szükséges, mivel a különböző járványos állatbetegségek kockázata bizonyos technológiák alkalmazásával jelentősen csökkenthető.

Kertészeti üzemek megújításának támogatása

A Kertészeti üzemek megújításának támogatása című pályázat a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges építéssel nem járó eszközök, gépek beszerzését támogatja.

Például a mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható munkagépek, önjáró és vontatott betakarítógépek, szedő platform, szüretelő, szedő gép, szedőputtony. Különböző talajművelő gépek, a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges, egyéb gépek, eszközök beszerzésére van lehetőség. Ezenkívül maximum 1 darab mezőgazdasági pótkocsi vagy maximum 1 darab, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor jöhet számításba.

Ennél a pályázatnál a támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7. - 2021. szeptember 28. napjáig van lehetőség.

A pályázatról bővebb információ itt található.

Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása

A Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása c. felhívás következő beadási szakaszhatárai 2021. június 23. - 2021. augusztus 23. között vannak.

Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása c. pályázati felhívás régóta várt lehetőség a termelők körében. A támogatási kérelmek benyújtására a tervezet szerint 2021. augusztus 2. napjától kezdődően 2021. szeptember 27. napjáig lesz lehetőség, négy benyújtási szakasz keretében.

A pályázatról bővebb információt itt talál.

AMezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó, precíziós fejlesztéseket célzó pályázat

Szintén népszerű aMezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó, precíziós fejlesztéseket célzó pályázat, amely az új digitális szántóföldi és kertészeti technológiák és precíziós termesztési módok elterjesztését, illetve a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételének ösztönzését támogatja.

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 26. napjától 2021. november 19. napjáig van lehetőség.

A pályázatról bővebb információ itt található.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Szántóföldi Napok megnyitó beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a legújabb technológiák hiábavalók, ha nincs víz, ezért a vízgazdálkodásra kiemelt energiákat kell mozgósítani.

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című  felhívás esetébena támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 30. napjáig van lehetőség.

A mezőgazdasági kisüzemek számára ez év június 3-17. között ismét megnyílt a lehetőség támogatási kérelmeik benyújtására, az agrártárca pedig arra biztatja az érintetteket, hogy éljenek a pályázati lehetőséggel és nyújtsanak be támogatási kérelmet.

Ez a pályázati lehetőség elérhető lesz a jövőben is, a következő benyújtási lehetőség ez év augusztusában lesz. A felhívás részleteiről itt lehet bővebben olvasni.

A Gordius Solutions Tender Kft. a céges és lakossági pályázatok mellett a mezőgazdasági pályázatírásban és a pályázati utógondozásban is hosszú ideje segíti ügyfeleit. Amennyiben a pályázati felhívásokkal kapcsolatban kérdése merül fel, keresse a Gordius Solutions Tender Kft.-től Kiss Dóra pályázati szakértőnket!

Amit még érdemes kiemelni! A gazdálkodók körében sok esetben nem áll rendelkezésre az önerő, ezért nekik a hitelfelvétel jöhet számításba. - Ebben lehet segítségükre a BK Pénzügyi Tanácsadó Kft., mely a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen érhető el. 

Forrás: Agrárminisztérium - Palyazat.gov.hu

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5