Skip to main content

Nate Murphy 

Nate Murphy, mondhatni, nem sokat vacakolt, mikor pár éve úgy döntött, vesz egy használt Ford Transitot és abban fog élni.

Elhatározását hamar kivitelezés követte, mindössze 17 nap, azaz bő két hét alatt "lakássá" alakította a járművet.

hirdetés

Mint ahogy látható az alábbi videón, az autó belső terében a fiatal férfi kialakított egy kényelmes hálót, rendszerbe állított egy pici konyhát, azaz otthonos életteret kölcsönzött a szigeteléssel is ellátott belső térnek. 

A mindennapi élethez szükséges áramot egy napkollektor biztosítja, bár hozzá kell tenni, a "lakás" igen kevés energiával képes üzemelni.

Megtekintve a videót, arról nincs szó, Nate hol tisztálkodik, vagy végzi a dolgát, fürdőt vagy toalettet azonban egy ilyen járműbe már nyilván nem lehetett volna beszerelni, ahhoz nagyobb autóra lett volna szükség.

A fiatal férfinek vélhetően így is megfelel az autó kialakítása, lévén, hogy hegymászóként egyébként is sok időt tölt a természetben. 

De nézzük meg a fentebb írtakat inkább videón, melyet már majd 12 millióan láttak a világon!

Az off-grid hívei közül sokan hasonló, kisebb járművel járják be az országot vagy akár az egész világot, elutasítva ezzel a hagyományos életmódot. Sokan, szintén elutasítva a konvencionális életmódot, pici mobilházakba költöznek, és abban élnek, jelentősen mérsékelve ezzel a fogyasztásukat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás: maga a videó

TOP 5