Skip to main content
Deutsche Bank pénzmosás nyomozás házkutatás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ügyészek, rendőrök és a pénzügyi felügyelet emberei is részt vettek a házkutatásban. 

Ügyészek, szövetségi rendőrök és más tisztviselők pénteken átkutatták a Deutsche Bank frankfurti központját. A legnagyobb német hitelintézetnél pénzmosás gyanúja vetődött fel, amelyet jelentettek a hatóságoknak.

hirdetés

Christian Sewing vezérigazgató vezetésével a Deutsche Bank igyekszik helyreállítani hírnevét, miután számos kínos és költséges szabályozási hibát követett el. A pénzintézet közölte, hogy a házkutatás olyan gyanús tranzakciókat érintett, amelyekről ők maguk tájékoztatták a hatóságokat. Azt is jelezték, hogy teljes mértékben együttműködnek a nyomozókkal – számolt be a vizsgálatról a Reuters, amely szerint pénteken ügyészek, szövetségi rendőrök és más tisztviselők átkutatták a Deutsche Bank frankfurti központját.

A bank részvényei a házkutatás hírére több mint három százalékot estek, kora délután Frankfurtban 1,8 százalékos mínuszban álltak a nyitóárhoz képest.

Nem árulják el, milyen pénzmosási gyanú vetődött fel

Az ügyészek közölték, hogy házkutatási parancsuk van, de nem kívántak bővebb részleteket közölni. Annyi tájékoztatást adtak még ki, hogy a Német Szövetségi Pénzügyi Felügyelet (BaFin) képviselői is részt vesznek a vizsgálatban. Sem a BaFin, sem a rendőrség nem kívánt nyilatkozni arról, hogy ki esetében és milyen pénzmosási gyanú vetődött fel.

Pénzmosási problémák miatt a bank már korábban megégette magát: az amerikai igazságügyi minisztérium például évek óta nyomoz náluk olyan ügyletek miatt, amelyekkel a hatóságok szerint tízmilliárd dollárt (3600 milliárd forintot) mosott ki Oroszországból, ami miatt a német bankot közel hétszázmillió dollárra (25,2 milliárd forintra) büntették. De a Deutsche Bank neve felmerült Donald Trump amerikai elnök egy pénzmosási gyanús ügyletével kapcsolatban is, amelyet jelenleg is vizsgálnak.

Negyedévnyi nyereség

A héten a bank a vártnál 17 százalékkal jobb első negyedévi nyereséget ért el, mivel a befektetési banki bevételek emelkedtek, de figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktus árthat az éves eredménynek.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5