Skip to main content
Mastercard mosoly vásárlás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

A Mastercard a napokban kezdi tesztelni új megoldását

A Mastercard egy olyan - ellentmondásosnak tűnő - programot vezet be a napokban, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a pénztárnál egy egyszerű mosollyal vagy kézlegyintéssel fizessenek, így próbálja meg rátenni a kezét a 18 milliárd dolláros biometrikus technológiai piac egy szeletére – írja a The Guardian.

hirdetés

Biometrikus pénztárgépprogram

Az amerikai pénzügyi óriás számos pozitívummal állt előbiometrikus pénztárgépprogramjának várható sikerének alátámasztására:

  • felgyorsítja a fizetést,
  • csökkenti a sorban állás idejét,
  • nagyobb biztonságot nyújt, mint a hagyományos hitel- vagy betéti kártya, és
  • higiénikusabb is lesz, ami a koronavírus járvány miatt nagyon fontos szemponttá vált az élet minden területén.

A KÍSÉRLET EZEN A HÉTEN INDUL BRAZÍLIÁBAN, SÃO PAULO ÖT ST MARCHE SZUPERMARKETJÉBEN,

ahol a vásárlók az üzletekben vagy a helyi partner, a Payface alkalmazásán keresztül regisztrálhatnak a biometrikus fizetésre.

A Mastercard a technológiát Latin-Amerika, a Közel-Kelet, Afrika és Ázsia piacain is bevezetné. Ez része a vállalat azon törekvésének, hogy belépjen az érintésmentes biometrikus technológia piacára, amely a KBV Research adatai szerint 2026-ra várhatóan 18,6 milliárd dollárt ér majd.

A pénzügyi vállalat érvelése szerint amíg egy jelszót könnyedén meg lehet változtatni, a mosolyt és az integetést már nem.

HA A BIOMETRIKUS ADATOKAT FELTÖRIK, AKKOR A CSALÁS KOCKÁZATA LÉNYEGESEN NAGYOBB LEHET, MINT A JELENLEGI FIZETÉSI MÓDOKÉ.

Az pedig csak hab a tortán, hogy egy kutatás kimutatta: a globális fogyasztók 74 százaléka támogatja a biometrikus technológiát. Polgárjogi csoportok azonban komoly aggályokat fogalmaztak meg az adattárolással és a nyomon követéssel kapcsolatban.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Megnyílt az első bolt, ahol nincs sorban állás és pénztár sem

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Artem Beliaikin fotója a Pexels oldaláról 

TOP 5