Skip to main content
Mojo Vision sötét látás kontaktlencse

Kép forrása: twitter/Mojo Vision

Drew Perkins, a Mojo Vision vezérigazgatója már ki is próbálta a cége által kifejlesztett kontaktlencsét, amelynek az egyik legnagyobb előnye, hogy sötétben is képes látni vele az ember. 

A kontaktlencse

„A jövő sokkal közelebb van, mint azt a legtöbben gondolják” – nyilatkozta, miután letesztelte az általuk gyártott terméket. Az eredménytől pedig le volt nyűgözve. A tesztelést még június végén tette meg, a részletes élménybeszámolóját pedig meg is osztotta a világgal.

hirdetés

Az eszköz, a Mojo Vision fejlesztése egy AR, vagyis a kiterjesztett valóságra épülő eszköz, amely egy apró, de így is 14 ezer ppi-s (pixelsűrűségű) képernyőt rejt. A panel 0,5 mm átmérőjű, és képes a szem elé vetíteni bizonyos információkat. A szem a megjeleníteni kívánt tartalmat 5 GHz-es frekvencián kapja, és egy egyedi ARM Core M0 processzor dolgozza fel – írta a TweakTown.

Drew Perkins szerint sokan azt gondolják, hogy a jövő még nagyon távol van, de ők tévednek, mert ez nem igaz – valójában közelebb van, mint gondolnánk. A vezérigazgató ezzel többek között a saját fejlesztésükre is célzott. A cég a következő időszakban újabb teszteknek szeretné alávetni a terméket, és remélik, hogy hamarosan beszerezhetik az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyét is. 

A vezérigazgató szerint a termék nemcsak az egyszerű, hétköznapi emberek számára bizonyulhat hasznosnak, hanem bárkinek bármihez. A kontaktlencse által nyújtott állandó asszisztensnek köszönhetően pedig látássérültek is igénybe vehetik a funkcióit. 

A mostani bejegyzésben ezt nem említik, de az utolsó értesülések szerint a Mojo Vision terméke abban is segít, hogy sötétben is kiválóan lásson az ember.

Forrás- Nyitókép forrása: twitter

TOP 5