Skip to main content
milliárdosok Amerika vagyon veszteség részvény

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első félévben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, a június végi állapot szerint. 

Különösen sokat veszített a Tesla vezetője

Különösen sokat veszített a Tesla vezetője, Elon Musk, csaknem 62 milliárd dollárt, de még ennél is többet, 63 milliárd dollárt az Amazon.com alapítója, Jeff Bezos.

hirdetés

Bloomberg vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló Billionaires indexe szerint Elon Musk továbbra is a világ leggazdagabb embere 208,5 milliárd dolláros vagyonával. A második helyen Jeff Bezos áll 129,6 milliárd dollárral. 

100 milliárdnál nagyobb vagyon tulajdonosai

Őket a harmadik helyen az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója, Bernard Arnault követi 128,7 milliárd dolláros vagyonnal, a negyedik helyen Bill Gates áll 114,8 milliárd dollárral.

A lista szerint csak ők négyen rendelkeztek 100 milliárd dollárnál nagyobb vagyonnal a világon június végén, míg az év elején még tízen voltak.

Az év elején még a tízes listán szerepelt például Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója, akinek a vagyona feleződött, az év eleje óta 65,5 milliárd dollárral 60 milliárd dollárra apadt, ami a 17. helyre volt csak elég a világ leggazdagabbjainak június végi listáján.

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: By DonkeyHotey - Elon Musk - Caricature, CC BY 2.0, - wikimedia

TOP 5