Skip to main content
Cann Group gyógyszergyártó cég Mildura

Kép forrása: Facebook

The Guardian számolt be róla, hogy kedden éjjel több tízezernyi ausztrál lakos rettegett attól, hogy az idegenek érkeztek meg valamelyik távoli bolygóról

Földönkívüliek inváziója?

A Stranger Things című sorozat ötödik évada? Portál az időtér-kontinuumhoz? Ilyen és hasonló kommentek árasztották el az ausztrál közösségi médiát, miután Mildura város égboltján egy kísérteties rózsaszín fény tűnt fel.

hirdetés

Kiderült azonban, hogy a hosszú órákon keresztül látható csodálatos és egyben bizarr jelenségnek a földöntúli helyett jóval egyszerűbb oka volt, ugyanis a rózsaszín füst egy helyi kannabiszgyárból származott.

A képen az égbolt rózsaszín elszíneződése látszik, amely - mint később kiderült –, a helyi, gyógyászati felhasználásra szánt marihuánát gyártó üzemből áradt.

A Cann Group gyógyszergyártó cég megerősítette, hogy a fények a helyi gyógyászati célokra előállított kannabisz-gyárból származtak, ahol csupán annyi történt, hogy véletlenül nyitva maradtak a sötétítők.

A kannabisznövényeknek különböző spektrumú fényre van szükségük a növekedésük serkentéséhez. Normális esetben a létesítményben sötétítő redőnyök működnek, amelyek éjszakára leereszkednek, azonban ez a szóban forgó estén egy meghibásodás folytán nem történt meg. Ez idézte elő a különös fényben pompázó égboltot az üzem felett

– magyarázta Rhys Cohen, a Cann Group Ltd. vezető kommunikációs vezetője

Egyébiránt a Cann Group volt az első ausztrál vállalat, amely engedélyt kapott a kannabisz gyógyászati és kutatási célú termesztésére.

A mildurai üzem idén július 7-én szerezte meg a GMP-engedélyt (Good Manufacturing Practice) a kendernövény házon belüli termesztésére és feldolgozására, miután 2019-ben megvásárolta a szóban forgó telephelyet. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Zölddé változott az égbolt Amerikában, a tudósok sem értik, mi történhetett

Vérvörösre változott az ég, mindenki pánikba esett Kínában

Forrás- Nyitókép forrása: Facebook

TOP 5