Skip to main content
UFO észlelés Anglia

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az eddig ufószkeptikus családapa egy vasárnap este látta meg a két, sebesen pörgő gömböt a felhők felett

Felvétel az ufókról

Birmingham gazdag külvárosát, Harborne-t 2019-ben megválasztották a Brit-szigetek legélhetőbb helyének. Nem olyan szép, mint Canterbury, London vagy York, de nyugodt, csöndes és minden megtalálható benne, ami a kényelmes élethez kell, a bicikliutaktól a kávézókig, teniszpályáktól az egyetemig. Egyesek szerint még ufók is!

hirdetés

Dr. Mohamed Salama július 24-én este épp a kukát tette ki családi háza elé, mikor az égre felnézve két repülő tárgyra lett figyelmes. Szerencsére nála volt a telefonja, amit gyorsan az ég felé irányított. A 38 másodperces felvételen két gömböt látni, amik eltávolodnak egymástól, majd az egyik nagy sebességgel forogni kezd és kilő. A kétgyerekes doktor eddig nem hitt az ufókban, de most már meggyőződése, hogy léteznek,

mivel a két repülő tárgy nem lehetett repülőgép, drón vagy csillag a mozgás és az irányváltás módja miatt

Salama az észlelés után azt mondta, este fél 11-kor állt a háza előtt, ekkor nézett fel a sötét égboltra.

Gyakran pásztázom az eget, hátha kiszúrok valami érdekeset – persze általában csak a Holdat és a csillagokat látom –, és most ledöbbentem, ahogy ez a két fénygömb cikázott az égen. Soha nem láttam még ehhez hasonlót.

Az orvos szerint a repülő tárgyak magasan a felhők felett voltak, és hihetetlen gyorsan mozogtak. 

Salama szokatlannak találta, hogy a furcsa fényforrások először csak forogtak, és nem egyenes vonalban haladtak, ezért elővette a mobiltelefonját, hogy rögzítse a jelenséget. A fényük is nagyon erős volt, az éjszakai égbolton semmihez sem hasonlítható, ezért is jutottak Salama eszébe az ufók.

Nagyon furcsa élmény volt, és tényleg azt hiszem, ufókat láttam, ami kicsit összezavar, mert a tudomány embereként alapvetően szkeptikus vagyok az ilyesmikkel.

A földön kívüli jelenlét lehetősége az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tett szert még tudományos körökben is. A NASA júniusban kiadott közleménye szerint az űrügynökség független tanulmány megrendelése mellett döntött, hogy kiterjessze az azonosítatlan légi jelenségekkel (Unidentified Aerial Phenomena, UAP) kapcsolatos kutatásait

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: Nicole Köhler képe a Pixabay -en.

TOP 5