Skip to main content
Harry herceg és Meghan Markle botrány

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

Harry herceg és Meghan Markle gyermekei, Archie és Lilibet is megkapják a herceg és hercegő címet, de szüleik nem elégedettek III. Károly döntésével

Meghan és Harry állítólag "dühösek" lettek amiatt , hogy gyermekeik nem kapják meg a HRH (His/Her Royal Highness, vagyis királyi fenség) címet is a herceg és a hercegnői címek mellé - írja a Blikk.

hirdetés

Harry és Meghan állítólag kiemelte, hogy András herceg lányai, Beatrix és Eugénia annak ellenére rendelkeznek HRH státusszal, hogy nem dolgozó királyi családtagok.

ARCHIE ÉS LILIBET A KIRÁLYNŐ HALÁLA UTÁN JOGOSULTAK A CÍMEKRE AZ V. GYÖRGY KIRÁLY ÁLTAL 1917-BEN MEGHATÁROZOTT SZABÁLYOK RÉSZEKÉNT - AMELYEK KORLÁTOZTÁK A HRH-T HASZNÁLÓ KIRÁLYI CSALÁDTAGOK SZÁMÁT.

Phil Dampier királyi szakértő ezt nyilatkozata

Klasszikus kompromisszum lenne, ha Archie és Lilibet herceg és hercegnő lehetne, de nem lenne HRH címük. Ugyanez történt Dianával és Fergie-vel is, miután elváltak Károlytól és Andrástól. És persze Sarah Ferguson ma is York hercegnéje.

"Harry és Meghan örülhetnének, hiszen a herceg vagy hercegnő használata jól hangzik az Államokban. De bár a gyermekeik még mindig magasan állnak a trónutódlási sorban, nem lesznek dolgozó királyi családtagok, így teljesen helyes, ha nem viselik a HRH címeket.

Sokan különben úgy gondolják, hogy Harrynek és Meghannak maguknak is el kellene veszíteniük a címüket, ezért szerintem egyszerűen el kellene fogadniuk ezt a kompromisszumot, és hálásnak kellene lenniük, hiszen sokkal rosszabb is lehetne nekik és a gyerekeiknek" - tette hozzá a szakértő.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Kiszivárgott II. Erzsébet végrendelete, erre senki nem gondolt

Ekkora vagyona van most III. Károlynak

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: By Mark Jones - flickr - CC BY 2.0, wikimedia

TOP 5