Skip to main content
Gertrude Jones mobiltelefon 1938

Kép forrása: youtube

A közösségi médiában nemrég ismét nagy port kavart egy még 2013-ban feltöltött youtube videó, pontosabban az alá nemrég írt komment, mely szerint a felvétel nem mást ábrázol, mint egy mobiltelefont használó nőt, írt minderről a Mirror. 

Sokan egyből az időutazás lehetőségére hívták fel a figyelmet, ahogy évekkel ezelőtt kommentelték a videót, - mely alapján a kép is készült -, a magyarázat azonban ennél jóval egyszerűbb.

hirdetés

Pár hete kiderült, hogy az 1938-ban felvett film (és kép) az egyik youtube felhasználó, PLANETCHECK dédnagymamáját ábrázolja, aki valóban telefonál.

PLANETCHECK nemrég írt kommentjében így fogalmazott:

„Akit a képen láttok, Gertrude Jones, a dédnagymamám, aki 17 éves volt akkor, amikor a felvétel készült. Megkérdeztem erről a videóról, és ő elmondta, hogy jól emlékszik a történtekre. A DUPONT óriáscégnek volt a gyárban egy kommunikációval foglalkozó részlege, ahol vezeték nélküli telefonokkal kísérleteztek. Gertrude több más fiatal hölggyel együtt egy héten át tesztelés céljából használta a készülékeket...“

A hozzászólást, mivel remek témának bizonyult, felkapta az angol nyelvű sajtó, gyakorlatilag minden jelesebb médiában megjelent, így a videó e médiák youtube csatornájára is felkerült.

Talán ezzel pont is kerülhetne a történet végére, azonban felmerül egy kérdés, írja az Index. A telefon mivel fogta a jelet, ha anno még nem létezett hálózatot biztosító szolgáltató?

A találgatás folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Féregjáratot alkottak kvantumszámítógépen amerikai tudósok

Forrás - Nyitókép forrása: youtube

TOP 5