Skip to main content
OpenAI ChatGPT

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Már több millióan használták az OpenAI chatbotját, pedig még alig 2 hete vált elérhetővé a neten, írt erről a napokban az Index.

Mi az a ChatGPT?

A ChatGPT névre keresztelt chatbot (szöveges) választ ad a neki feltett kérdésekre, gyakorlatilag egy „virtuális beszélgetőtárs“. Ingyenesen használható, de regisztrációhoz kötött program.

hirdetés

Tulajdonképpen bármilyen kérdést fel lehet neki tenni, de számolni kell azzal, - és erre a program is felhívja a figyelmet -, hogy alkalmanként nem helyes információkkal szolgál, nem megfelelő vagy „elfogult“ tartalmakat generálhat, vagy a 2021 utáni hírekkel kapcsolatban korlátozott ismeretekkel rendelkezhet.

A chatbotot működtető kutatólaboratórium, az OpenAI még 2015-ben indult útjára egymilliárd dolláros kezdő finanszírozással. Azzal a céllal, hogy jobbá tegye az emberiség életét, jövőjét. Az alapítók között szerepelt Elon Musk is.

Az Index a beszerzett információk révén 2 kérdést tett fel a virtuális beszélgetőtársnak.

Mi az élet értelme és mi van a halál után?

Az első kérdésre az alábbi válasz született:

„Az élet értelme mindenki számára mást jelenthet. Vannak, akik úgy gondolják, az élet értelme a boldogság, míg mások úgy, hogy az nem más, mint segíteni másokon. De jelentheti még azt is, hogy elérjük a céljainkat, megvalósítsuk az álmainkat, miközben folyamatosan fejlődünk. Igazából az élet értelme így az, amit az Önnek jelent.

A második kérdésre a következő válasz hangzott el:

Az, hogy mi következik a halál után, arról csak nagyon kevés biztosat tudunk. Minderről az emberek gondolatai nagyon eltérőek lehetnek. Akadnak, akik úgy gondolják, létezik a halál utáni élet, míg mások úgy, hogy nem. Előfordulhat az is, hogy a halállal mindennek vége szakad, az ember végleg megszűnik létezni. Hogy mi történhet a halál után, vélhetően sohasem fogjuk biztosan megtudni. Az, hogy az emberek mit gondolnak minderről, főleg a hitüktől függ.

Van még hova fejlődni?

A kérdésre nyilván igen a válasz. A program kétségtelen előnye azonban az, hogy egy kész szöveges választ kapunk, és nem linkeket, mint a Google-ön, ha ott meg akarunk tudni valamit. Bár kétségtelen tény, hogy rövid időn belül ott is beszerezhetők az érdemi információk. Persze kérdése válogatja.

Addi is, míg a mesterséges intelligencia nem ad "okosabb" választ, tanulmányozhatjuk különféle, egymást nem ismerő olyan emberek válaszait, akik visszatértek a halálból:

Visszatértek a halálból: 3 túlélő megdöbbentő története

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Visszatértek a halálból: 3 túlélő megdöbbentő története

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tumisu képe a Pixabay -en.

TOP 5