Skip to main content
energiaital kopaszodás Kína kutatás

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Érdekes eredménnyel zárult egy kutatás Kínában, összefüggést találtak az energiaitalok fogyasztása és a férfiak kopaszodása közt, írt erről az Independent.

A kutatás

A stressz, az egészségtelen táplálkozás és egyes betegségek mind okozhatnak kopaszodást, ez régóta ismert, egy friss tanulmány most azonban arról ír, hogy az energiaitalok túlzott fogyasztása is hasonló eredményre vezethet.

hirdetés

A tudósok nem csak kizárólag az energiaitalokat fogyasztó férfiakat vizsgálták meg, hanem egy komplett kört alkotva azokat is, akik cukros üdítőket, sportitalokat vagy cukorral édesített kávét és teát is rendszeresen ittak. Hetente 1-3 liternyit.

Az eredmény megdöbbentő, a cukros vagy koffeines italokat fogyasztó alanyoknál 42 százalékkal nagyobb volt az esélye a kopaszodásnak, mint azoknál, akik nem fogyasztották e termékeket.

A pekingi Csinghua Egyetem tudósai által készített tanulmány a Nutrients szaklapban jelent meg, mely kitért arra is, hogy a korszerűtlenül és egészségtelenül táplálkozók esetében nagyobb eséllyel jelent meg a hajhullás, ugyanígy azok körében is, akinek stresszes volt az életük.

Egy szakértő is nyilatkozott

Dr. Sharon Wong bőrgyógyász, aki a Sunnak nyilatkozott, megerősítette a tanulmányban foglaltakat, legfőképpen azt, hogy a kopaszodás egyik fő oka a nem megfelelő, egészségtelen (pl. gyorséttermi) táplálkozásban keresendő, idézte a szakértő véleményét az Independent.

A kutatás 18 és 45 év közötti, kizárólag kínai férfiakat vont vizsgálat alá.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy orvos szerint kapcsolat lehet a túl sok önkielégítés és a kopaszodás között

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Beth Macdonald on Unsplash 

TOP 5