Skip to main content
Lance Junck ChatGPT tananyag

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Szemesnek áll a világ. Jól tudta ezt az az Austinban élő fiatalember, aki online tanfolyamot indított érdeklődők számára a ChatGPT használatáról, írja a Business Insider.

Rém egyszerű ötlet

3 hónap alatt 35.000 dollárt keresett Lance Junck egy egyszerű, de igen hatékony módszerrel. Egy 50 előadást tartalmazó 7 órás tananyagot készített a chatbot működéséről, majd tett elérhetővé az interneten.

hirdetés

A mindössze 20 dollárba kerülő kurzusra eddig 15.000 érdeklődő jelentkezett, számuk azonban folyamatosan nő.

Mint ismeretes, a ChatGPT tavaly vált elérhetővé a neten, rengeteg ember kíváncsiságát felkeltve. A fiatal férfi ezt használta ki, illetve azt, hogy sokan „tartottak“ az új technológiától, így úgy gondolták, elkél a segítség, hogy kell a chatbotot használni.

Junck, aki főállásban brand menedzserként dolgozik, munkavégzés után napi több órát töltött el azzal, hogy - részleteiben is - megértse a program működését, ezen belül azt, hogy érdemes számára a kérdéseket feltenni, majd minderről tananyagot készített és borítékolta a sikert.

A számítása bevált, az eltelt idő alatt azonban sokat változott, fejlődött a program, így a fiatal férfit elkezdték kritizálni, hogy lassan elavul a képzés, csak általános, más oldalakon is elérhető információkkal szolgál. Sokan ugyanakkor még mindig hasznosnak tartják a mindössze 20 dollárért elérhető tudásanyagot.

A fiatal férfit debütálása óta több cég is megkereste, hogy oktassa a munkavállalóit, így Junck, úgy néz ki, nem marad munka nélkül. Elkezdte azonban a kurzus frissítését, hogy lépést tudjon tartani a kor követelményeivel, illetve tervezi, hogy más AI technológiák használatáról is készít a közeljövőben tananyagot.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy európai ország betiltja a ChatGPT-t

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by John Schnobrich on Unsplash 

TOP 5