Skip to main content
Joseph távmunka három főállás

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Mivel maradt még szabadideje a távmunkában dolgozó férfinek, úgy gondolta, bevállal még egyet, így lett végül három, írt erről a Business Insider. 

Titokban végzett újabb munkák

A hálózati mérnökként Amerikában, Texasban dolgozó Joseph, - érthető okokból nem válhatott ismertté a teljes neve -, 2020-ban új munkahelyet keresett magának, olyat, ahol 120.000 dollárt kereshetett volna egy évben az addigi 117.500 helyett.

hirdetés

Egy barátja azonban azt tanácsolta, végezze a két munkát párhuzamosan, hisz maradt rá elég ideje. Joseph megfogadta a tanácsot, így elvállalta az újabb főállást.

Újdonsült munkahelyén azonban rengeteget kellett dolgoznia, ezért ismét új állás után nézett, hogy leváltsa a másodikat egy harmadikkal.

Talált is számára egy megfelelőt, így épp a felmondást fontolgatta, amikor kiderült, hogy a második munkahelyén átszervezések miatt jelentősen, drasztikusan csökken a munkaórák száma, így az IT szakember mégsem szüntette meg a munkaviszonyát, sőt, bevállalta a harmadikat is.

A történet azonban még nem ért véget

Úgy látszik, Joseph notórius álláskeresővé vált, így került sor mégiscsak a harmadik munkahely leváltására egy újabbal, ahol a mérnök még jobban keres, mint a korábbi harmadik állásában.

A távmunka előnye

A férfi természetesen csak addig végezheti a munkáját párhuzamosan, míg nem kell bejárnia valamelyik munkahelyére, és bár a kezdetekben voltak morális aggályai, háromszoros fizetése meggyőzte, hogy továbbra is rendelkezésre álljon mindhárom munkáltatója számára.

Számítása bejött, hisz mint kiderült, tavaly 344.000 dollárt, azaz kb. 117 M forintot keresett. Fizetései révén végtörlesztette a házát és az autóját terhelő hiteleit, sőt, a fiának is tudott venni egy kocsit, illetve azért folytatja a munkát, - bár sokszor igen kimerült -, hogy gyermekei egyetemi tanulmányaihoz ne kelljen nekik diákhitelt felvenniük.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Távmunkára nem öltözik ki a dolgozó – bedőlnek a ruhaboltok

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

TOP 5