Skip to main content

 

Van, aki megőrül, ha egy napot a várostól távol kell töltenie, mások viszont úgy érzik, belefulladnak a szmogba. Hogyan lehet mindenki számára élhetővé tenni fővárosunkat?

Világhírű szakemberek osztják meg erről gondolataikat csütörtökön az Akváriumban. A konferenciát kísérő expón pedig bárki találkozhat az élhető nagyváros gyakorlatával, azokkal a praktikumokkal és módszerekkel, amelyekkel nemcsak jobban érezhetjük magunkat lakókörnyezetünkben, de akár a nagyvárosi létforma költségeit is csökkenteni tudjuk.

hirdetés

Az évente megrendezésre kerülő SUSCO Budapest hosszú távú célja egy Kelet-Közép-Európa fókuszú fenntartható fejlődési fórum létrehozása, amely lehetőséget teremt a térség kihívásainak és sikeres gyakorlatainak megvitatására, a tapasztalatcserére, emellett pedig közös megoldások keresésére ösztönzi a régió kormányzati, tudományos és civil szereplőit. Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló konferencia fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere; együttműködő partnerei Budapest Főváros Önkormányzata, a Konrad-Adenauer-Stiftung, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH).

A 2014-es, hagyományteremtő konferencia a víz, az élelmiszer és az energia kulcsfontosságú kapcsolatát helyezte középpontba, 2015-ben a Fenntartható Fejlődési Célok és az élhető nagyvárosok különböző aspektusairól: a fenntartható várostervezésről, a zöld épületekről és a fenntartható közlekedésről is tanácskoznak a résztvevők.

Miért éri meg ott lenni? A konferencián a terület legjobbjaitól tudhatják meg a szakmai kérdések iránt érdeklődők, melyek a kérdés legújabb trendjei. Akik az élhető város gyakorlati, kézzel fogható oldalára kíváncsiak, az ingyenesen látogatható SUSCO Expón megtudhatják, hogyan lehet egyénként tenni a környezetért úgy, hogy mi is boldogabbak, egészségesebbek legyünk úgy, hogy még a kiadásainkat is csökkenthetjük.

A konferenciával párhuzamosan megrendezett SUSCO Expo huszonkilenc kiállítóval várja az érdeklődőket a smart city, a klímainnováció, a társadalmi innováció, a felelős várostervezés és a dekarbonizáció gyakorlati oldalát bemutatva. Az SUSCO Expo workshopokkal és kiselőadásokkal hozza még közelebb a fenntartható fejlődés ügyét a városlakókhoz. 

Izgalmas előadásokkal várja a startupok ötletgazdáit a Goodwill Consulting, a Design Terminal Smart City Lab-je, a Climate-KIC égisze alá tartozó MyCo Incubation, valamint a varsói Ifinity és a bécsi WSE. Workshop keretében bemutatkozik többek között a Szent István Egyetem klímairodájának Rubik kockás fejlesztési modellje, de az érdeklődők a HUMUSZ, a Levegő Munkacsoport, a Szatyorbolt és a ReCreativity workshopjain is részt vehetnek. Az expo záróprogramja a Felelős Gasztrohős Jövő-t-Evő programsorozatának következő állomása.

További információ és regisztráció a suscobudapest.com oldalon. Érdekességek a programról és az élhető városokról a SUSCO Budapest Facebook-oldalán találhatók. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: SUSCO

Kép: pixabay

TOP 5