Skip to main content

 

Az elektromos autók felépítése egészen vad megoldásokat tesz lehetővé, ilyen például a Ford mérnökei által megálmodott kisautó-robogó hibrid.

Az autóipari óriáscég szabadalommal védte le az ötletet, hogy az egyik hátsó kerék akár egy rejtett egykerekű robogó is lehetne, és ha túl nagy a forgalom, akkor az autó nagy részét hátrahagyva, erre az egy kerékre felpattanva folytathatjuk az utunkat.

hirdetés

Patent Yogi szerzői találtak rá a lenyűgöző szabadalomra, és egy videóban mutatják be az ötlet részleteit. Természetesen a Ford sem arra gondolt, hogy az út szélén hagyjuk az autónkat. Le kell húzódni egy parkolóba, majd egy hidraulikus emelő segítségével eltávolítani az egyik hátsó kereket, amihez ülés, lábtartók és vezérlőeszközök is tartoznak.

Az átalakítást az teszi lehetővé, hogy az elektromos autók motorja akár a keréken is elhelyezhető, az akku is elfér a dísztárcsa helyén, tehát ha leszedünk egy kereket, akkor abban már ott van minden, amire egy robogóban szükség lehet. 

Sajnos a szabadalom nem garantálja, hogy a találmány valaha megvalósul.

Az biztos, hogy a ford helyében máris elgondolkodnánk az ötlet továbbfejlesztésén. Mennyire menő lenne, ha az összes kereket le tudnánk szedni, és az egész család mehetne tovább a saját célja felé? Arról is szó lehetne, hogy a kerekek összekapcsolásával két Segway-szerű rollert kapjunk.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép forrása

 

TOP 5