Skip to main content

Ezzel a címmel jelent meg az év elején egy poszt a LifeNetwork FB oldalán, melynek kapcsán sok érdekes hozzászólás is született. Ezekből is szemezgettünk, miközben elemeztük a műanyag hulladékgyártás fenntarthatatlanságát.

A LifeNetwork olvasóközönsége kedveli az ilyen posztokat, főleg ha a poszton lévő tárgy kreatív ötlettel kerül újrahasznosításra. És valóban, elviekben mindkét eszköz, a petpalack és a zacskó is korunk rákfenéje, a környezet éppúgy, mint a szeméttelep, tele van velük. Ötletes újrahasznosításuk tehát csak siker lehet, az olvasó ugyanis úgy érzi, félig-meddig megoldott a probléma.

hirdetés

Sajnos a probléma ezzel nem szűnik meg, talán az lenne az optimális megoldás, ha sem zacskó, sem petpalack nem készülne, - hisz a legjobb hulladék az a hulladék, melyet le se gyártanak -, vagy ha készülne is, az csak természetes anyagot tartalmazna. Olyat, mely környezetbarát, így magától lebomlik, visszatér a természetbe.

Biztató hírek persze minden évben felröppennek, miszerint tudósok, kutatók rájöttek a végleges megoldásra, így a petpalack vagy a zacskó ezentúl már csak természetes „mű anyagból” készülhet, véleményünk szerint azonban messze van még a tökéletes megoldás. Addig pedig marad a palack és a zacsi is, mely utóbbi ellen különben megfelelő technikával eredményesen harcolhat a japán szamuráj is.

De hogyan készül a petzacskó? Különösebben nem kell körbeírni, az egyes mozdulatokat jól ábrázolja a fenti képsor.

Vélemények a petzacskó alapján:

- Régóta alkalmazom, a papagáj kajáját is így tárolom.

- Én is alkalmazom ezt a módszert, mert kevés a zacskózáró szerkentyűm.

- Nagyon jó ötlet és hasznos is, szerintem.

- Tutira magyar ember találta ki! Kreatív nagyon!

- Szuper jó! Le is gyártok előre egy csapatot többszínű kupakkal! Addig biztosan jó lesz, amíg a kupak többszöri le- visszacsavarása el nem nyírja a nylon zacskót! Sebaj, előveszünk egy másik zacskót!

- ...maradok a befőttes guminál és/vagy a tárolóedényeknél

Persze magyar ember lévén minden poszttal kapcsolatban elhangzanak negatív vélemények is, a petzacskó sem kivétel.

Egy másik weboldal posztjai szerint a moly ki tudja rágni a zacskót, így képes arra, hogy hívatlan vendégként beköltözzön a petzacskóba, és elszaporodjon a tárolt magok között. Erre tehát érdemes odafigyelni, és kellően védekezni, ha a petzacskót nem szeretnénk száműzni az otthonunkból, és vele szennyezni a környezetet.

TOP 5