Skip to main content

 

Nem tudjuk, milyen ételeket lehet találni a magyar kukákban, de az amerikaiak tényleg elképesztő dolgokat dobnak ki.

Az évente megvásárolt élelmiszer mintegy harmada végzi a szemétben, legalábbis az Egyesült Államokban. Ebben a döbbenetes számban benne vannak a háztartások is, de jelentős részét adják a hihetetlen pazarlással működő áruházak.

hirdetés

Számos történet mutatta már be, mennyi ehető dolgot lehet találni a szemétbenmég külön mozgalom is működik freeganizmus néven azzal a céllal, hogy csak reciklált élelmiszert fogyasszanak.

Egy új fotósorozat azonban most meg is mutatja, mennyire durva a helyzet.

A friss gyümölcslé is iható a minőségét megőrzi dátum után, Forrás: Aliza Eliazarov

Aliza Eliazarov New Yorkban, azon belül Brooklynban és Harlemben kukázott képei kedvéért. A talált ételeket aztán 17. századi csendéletek stílusában rendezte el, amitől csak még zavaróbb, hogy mindez a szépség a szemétből származik. 

"Olyan ételeket használtam, amiket kidobásra szántak. Az volt a célom, hogy megmutassam a szemétbe kerülő ennivaló szépségét” - nyilatkozta a művész a Huffington Postnak.

Több napnyi vitamin, Forrás: Aliza Eliazarov 

A Waste Not, azaz Ne pazarolj címet viselő sorozaton szereplő ennivalókat a fotózás után mind elfogyasztották. Magyarországon az Élelmiszerbank gyűjti össze az egyébként szemétbe kerülő, de még ehető élelmiszereket és szervezett formában juttatja el a rászorulóknak. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: Kenyérből dobunk ki a legtöbbet. Forrás: Aliza Eliazarov

TOP 5