Skip to main content

 

Németországban néhány étterem büntetést fizettet a vendégekkel, ha túl sok ételt hagynak a tányéron. Szerencse, hogy nem kell mindet megenni kötelezően.

Az elképesztő mértékű élelmiszer-pazarlás ellen egyre többen harcolnak, egyre érdekesebb módszerekkel. Nemrég számoltunk be például arról az applikációról, amelynek segítségével olcsón meg lehet vásárolni az éttermekben fel nem használt ételeket, de a magyar Élelmiszerbank tevékenysége is folyamatosan bővül.

A German Pulse nevű lap beszámolója szerint

Németországban néhány étterem úgy döntött, nem lacafacázik tájékoztató kampányokkal.

A fix áron svédasztalos étkezést kínáló helyekre a dolog jellegéből adódóan amúgy is jellemzőbb, hogy a vendégek túl sokat szednek feleslegesen a tányérjukra, úgyhogy nem csoda, hogy az ilyen éttermek tulajdonosai besokalltak.

A német magazin eddig főleg ázsiai vendéglátósoknál figyelte meg, hogy a vendégeknek büntetést kell fizetniük, ha maradékot hagynak a tányérjukon. A büntetés összege nem túl magas, 1-2 euróról van szó, ezért elvileg a visszatartó ereje nem túl nagy. Ennek ellenére a stuttgarti Youki tulajdonosa arról számolt be, hogy

már 1000 euró gyűlt össze.

Arról nincsenek hírek, hogy az étel pazarlása csökkent-e a büntetés hatására, és ha igen, milyen mértékben.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: origo.hu

TOP 5