Skip to main content

 

Nemrég jelent meg a you tube-on a H&M új kollekciója. Amellett, hogy a képen látható ruha gyönyörű, ráadásként még egy pozitív tulajdonsággal bír, hulladékból készül.

A videóban a gyártás folyamata látható, hogy lesz a tengerből kihalászott pet palackból káprázatos ruhadarab. Az új kollekció ugyanis újrahasznosított műanyagból készül.

Az egyes darabok április 20-ától vásárolhatók meg a boltokban, illetve rendelhetők meg az óriásvállalat weboldaláról. 

Az új kreáció már most nagy tetszést aratott, vélhetően a ruhák hamar el fognak fogyni. Alapanyag azonban (sajnos) van bőven, hisz egész szemétszigetek úsznak az óceánokon.

Bár a H&M kezdeményezése igazán dicséretes, akadnak olyan vélemények, melyek szerint a hulladék e felhasználása csak gerjeszti a műanyag pet palack gyártását, azaz a probléma sohasem nyer valódi megoldást, hisz szerintük az a legjobb hulladék, ami létre se jön.

Van benne igazság, míg azonban nem fognak kizárólag lebomló anyagokból palackokat gyártani, az óceánokban úszó és az állatokat jelentősen károsító műanyagokkal kezdeni kell valamit.

Remélhetőleg, a példa ragadós lesz, és az Adidas, valamint a H&M mellett más vállalatok is követik majd a pozitív kezdeményezést.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrá:  maga a videó, kép: http://www2.hm.com/hu_hu/life.html 

TOP 5