Skip to main content

 

Egyáltalán nem tűnik egy jó megoldásnak szemétből szigetet építeni, a Maldív-szigetek mégis ezt teszi.

A luxusturizmus, melyből a Maldív-szigetek megfelelő bevételhez jut, rengeteg hulladékot termel, ehhez járul még az őslakosok hulladék-képzése is, így évente annyi szemét gyűlik össze, hogy annak egy önálló szigetet kellett építeni.

hirdetés

Thilafushi, azaz a szemétsziget nem messze, pár kilóméterre helyezkedik el a fővárostól. Régen egy olyan lagúna volt, melybe ástak egy mély gödröt, és oda kezdték el hordani a hulladékot.

Először építési hulladékot, melyet aztán fehér homokkal fedtek be.

A sziget hirtelen akkorára nőtt, hogy a területén bérbe adhatóvá vált több telek, így megtelepedett rajta az ipar, például a hajóépítés.de megtelepedett rajta a raktározás is.

Érdemes elgondolkodni rajta, mivel jár a hulladéktermelés a Maldív-szigeteken, és így mi lesz abból a paradicsomból, melyet eláraszt a luxusturizmus, tönkretéve az egykor idilli környezetet.

A Maldív-szigetek bevételi forrása azonban leginkább a turizmus, így nyilvánvaló, hogy a környezetrombolás egészen addig fennáll majd, míg a globális felmelegedés miatt a szigeteket el nem nyeli az óceán.

Képek a szemétsziget mindennapjairól, ahol jobbára csak bangladeshi vendégmunkások dolgoznak, ide kattintva érhetők el...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - Kép forrása: KingKurt22- wikipedia

TOP 5