Skip to main content

 

Wales északi részén egy kistelepülés nem a festő tájairól lett híres, sokkal inkább arról, hogy a közelben lévő elhagyott bányát nem másra használják a helyiek, mint szeméttemetőnek.

Az egykor Corris Uchaf város mellett működő Gaewern Slate nevű bányát 1971-ben zárták be végleg, ezen időponttól indult el a bányaüreg kálváriája, és vált a hely szemétteleppé.

hirdetés

Minderre néhány éve derült fény, a városból érkező turisták fedezték fel a roncstelepet. Egész Britanniát sokkolta a látvány, a bányaüregről felvett videót azóta több, mint 5 millióan látták.

A bányában akár 100 autóroncs is látható, de temérdek hulladékot képeznek a kidobott háztartási eszközök, gépek, radiátorok és egyéb fémhulladékok is, mindezzel jelentős környezetszennyezést okozva a területen.

Hogy minderre miért került sor?

A válasz egyszerű, a nemtörődömség, a kényelem mind oka annak, hogy e természeti környezetet majd 50 éve szisztematikusan rombolja az ember. 

De nem csak emiatt érdekes az elhagyott bánya!

Ahelyett, hogy az  önkkormányzat, vagy a helyben, az országban élő emberek tennének valamit, hogy megtisztuljon az egyébként gyönyörű terület, hagyják, hogy a szeméttelep vonzó turisztikai célponttá váljon. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: you tube

TOP 5