Skip to main content
pelenka gyermek iskola Svájc

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Furcsa, egyben szinte hihetetlen hír jelent meg a svájci sajtóban. Egyre több gyermek hord pelenkát az iskolákban, írja a Ripost.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az országban már 4 éves kortól iskolába járhatnak a kicsik, ettől függetlenül a pedagógus szakszervezet elnőke, Dagmar Rösler elmondta, egyre több az idősebb iskolás is, aki pelenkában megy az oktatási intézményekbe.

hirdetés

Jelentősen megnőtt azon diákok száma, akik pelenkát viselnek az iskolában, legutóbb egy 11 éves gyermekkel talákozott Rita Messmer pedagógus. A tanárt mélységesen megdöbbentette a szobatisztátlanság ténye és az, hogy egy ilyen korú diák még nem tudja használni a wc-t.

A szokatlan jelenséggel kapcsolatban nyilatkozott egy másik tanár is.

Margit Stamm szerint a pelenkák jelentős fejlődésen mentek át az elmúlt években, gyakorlatilag alsónemű helyett is hordhatók. Vélhetőleg ez is motiválja a szülőket, vagy csak egyszerűen lusták a szobatisztaságra nevelni a gyermeküket. Főleg akkor, ha kirándulni mennek, vagy tovább akarnak aludni, illetve akkor is, ha iskolába járatják a csemetét.

- Ez egy rendkívül rossz döntés hosszútávon - emelte ki a szakember a 20min.ch lapnak nyilatkozva.

Dagmar Rösler elnök mindezt azzal egészítette ki, hogy a tanárok feladata nem a pelenkázás, hanem az oktatás, így aggasztónak találja, hogy egy 11 éves gyermeket még nem szoktattak a wc-re a szülei.

A jelenség nem egyedi. Az egyik svájci lapban olyan hirdetés jelent meg nemrég, melyben egy házaspár olyan „dadát“ keresett, aki hívásra meg tud jelenni az othonukban és ki tudja cserélni az öt éves gyermekük pelenkáját.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Miért tisztítja minden diák a tanáraival együtt az iskolai toaletteket?

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás:  Photo by Ben White on Unsplash 

TOP 5