Skip to main content
butamobil Z generáció

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Egyre több fiatal vásárol butamobilt az Egyesült Államokban, írja az it.euronews.com cikke alapján a bitcoinbazis.hu.

Lars Silberbauer, a Nokia marketingigazgatója szerint a cég az elmúlt években megduplázta a piaci részesedését, a hagyományos értelemben vett telefonok piaca 5 százalékkal növekszik.

hirdetés

A telefonokat főleg a Z generáció, azaz az 1996 és 2012 között született fiatalok veszik, a cég havonta tízezer darabot ad el nekik, mely igen magas szám.

A jelenség hátterében legfőképpen az áll, hogy a fiatalok szeretnének függetlenedni a digitális forradalom adta technológiától, illetve szeretnék megismerni azt a világot, amikor még nem nyertek teret az okostelefonok, és az azokon keresztül elérhető szolgáltatások, pl. a közösségi médiák.

Fenntarthatóság

A Nokia hulladékgazdálkodási szempontokat is szem előtt tartott, amikor az okostelefonokkal, pontosabban a Nokia G22 és a Nokia G42 5G készülékekkel kapcsolatban bevezetett egy új funkciót.

A telefonok egy kis csavarhúzóval könnyedén, bárki által javíthatóvá váltak, ha a képernyő, a töltőaljzat vagy az aksi cserélendő, így elkerülhető a mobilok „halmozása“ és a kukába dobása.

Mint ismeretes, a javítás helyett likvidált telefonok évente 35 millió tonna hulladékot keletkeztetnek (csak) Európában. A fogyasztói szokások megváltoztatásával azonban ez a magas szám jelentősen csökkenthető, csökkenthet lenne.

Úgy látszik, Amerikában a Z generáció már elkezdte a folyamatot.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A Z generáció már nem a munkahelyén, hanem otthon akar dolgozni

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

TOP 5