Skip to main content

Ismerve a 2006-os szomorú eseményeket, sokakban merült fel a kérdés, veszélyezteti-e az időjárás 20-a megünneplését, legfőképp az esti tűzijátékot.

Országos előrejelzés:  csütörtök

Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben főként az Északi-középhegység területén és helyenként az Észak-Dunántúlon szakadozhat fel a felhőzet. Estig még több helyen, éjszaka elsősorban az ország déli felén valószínű további eső, zápor, délkeleten egy-egy zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, főként az Észak-Alföld térségében meg is erősödik, de zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. Hajnalban az Északi-középhegység völgyeiben köd képződik. A hőmérséklet délután 19 és 25, késő este 16 és 21 fok között alakul.

CSÜTÖRTÖK: Kiterjedtebb csapadékra a Dunántúl keleti, délkeleti peremén és az Alföldön lehet számítani. Az Alföldön - különösen annak délkeleti, déli felében - területi átlagban éjfélig 15-25 mm hullhat le, de a kisebb kiterjedésű, intenzív záporok lokálisan ehhez további jelentős mennyiséggel járulhatnak hozzá.

Gyenge zivatartevékenység inkább csak a Dél-Alföldön fordulhat elő. Térképen itt követhető, hol alakulnak ki zivatargócok, hol van éppen zápor vagy zivatar. 

A fővárosi tűzijáték idején zivatarra, erős vagy viharos szélre nem kell számítani, de záporeső eshet a rendezvény idején.

PÉNTEK: Veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5