Skip to main content

 

Remélhetőlg, az utolsó nyári hőhullám utolsó napjának vagyunk szem- és fültanúi szeptember első napjaiban. Mit hoz a 36 órás előrejelzés?

Szerdára virradóra a nyugati, északnyugati tájakon már megjelennek felhők az égen, Az Alpokalján már helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Másutt még folytatódik a többnyire derült idő. A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul és reggeltől egyre többfelé megélénkül, megerősödik, a Dunától keletre általában még gyenge, mérsékelt nyugati, délnyugati légmozgás lesz jellemző.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

Térképen itt követhető, hol alakulnak ki zivatargócok, hol van éppen zápor vagy zivatar.

A minimum-hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. Napközben is nyugaton, északnyugaton lesz több felhő az égen, zápor, zivatar is itt alakulhat ki, máshol még kevés felhőre, jobbára napos időre van kilátás. A szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, élénk, a Dunántúlon és estétől helyenként északkeleten is erős lehet. A csúcshőmérséklet nyugaton, északnyugaton 24 és 28, máshol még 29 és 35°C között alakul.

Csütörtök reggel már többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet és a Tiszántúl, valamint az északi tájak kivételével helyenként záporok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél általában gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18°C között alakul.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5