Skip to main content

 

A szennyező gázok kibocsátásánál kerültek a szarvasmarhák testi funkciói az EP homlokterébe.

A mezőgazdaság sem lehet kivétel az uniós gázkibocsátás korlátozásánál, döntöttek az Európai Parlament képviselői a múlt heti plenáris ülésükön. A korlátozást többek között a metánra és az ammóniára is kiterjesztették – előbbit 40 százalékban, utóbbit szinte teljes egészében az agrárium termeli.

hirdetés

Az utolsó pillanatban a francia Eric Andrieu módosítóját is elfogadták, ami kivételt tesz az „enterális”, vagyis a belekben képződő metánnal. Ez az állatok – főleg a szarvasmarhák – emésztésekor szabadul fel. A tehénfingra tehát végülis nem vonatkozik a bevezetésre váró korlátozás.

Ennek a háznak nem áll hatalmában, hogy megakadályozza a teheneket a szellentésben és a böfögésben 

– mutatott rá éles szemmel a képviselő. Ki röhögve, ki fejcsóválva fogadta megjegyzését az ülésteremben az EUobserver szerint.

A gázok körül komoly harc ment. Karmenu Vella európai uniós biztos mindenkit azzal nyugtatott, hogy a szabályozás miatt egyetlen állatot sem kell bezárva tartani, mint ahogy azt többen állították, és az állatállományt sem kell csökkenteni. Seb Dance brit baloldali képviselő szerint az emberiség legyőzött már járványokat, meghosszabította az élettartamát, és a Holdra is lépett, úgyhogy ezt is megoldja majd valahogy.

Az ügyben még a társdöntéshozó Tanáccsal, a tagállami kormányokat Brüsszelben képviselő szervvel is zöld ágra kell vergődni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Borítókép: pixabay

TOP 5