Skip to main content

EGYRE SÚLYOSABB ÁRADÁSOK ÉS ASZÁLYOK 

Százhúsz ország több mint háromezer tudósa jelentetett meg pénteken egy figyelmeztetést, miszerint az emberiségnek sürgősen alkalmazkodnia kell a klímaváltozáshoz, a Föld felmelegedéséhez, különben óriási kár éri az embereket, főleg a szegényeket és a természetet is.

A szerzők kiszámolták, hogy a koronavírus-járvány miatt, párhuzamosan azzal, hogy a kormányok óriási összegekkel a gazdaságokat szeretnék életben tartani, illetve újjáéleszteni, globálisan csökkent a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra költött pénz.

hirdetés

Hacsak nem gyorsítjuk fel az alkalmazkodást,

EGYRE NAGYOBB LESZ A SZEGÉNYSÉG, A VÍZHIÁNY, A MEZŐGAZDASÁGI KÁROK ÉS A MIGRÁCIÓ TOVÁBBI ERŐSÖDÉSE ÓRIÁSI EMBERVESZTESÉGGEL

- írták a tudósok 120 ország képviseletében a jövő heti nemzetközi csúcstalálkozó előtt, amelynek témája a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lesz.

AZ EGYRE SÚLYOSABB ÁRADÁSOK ÉS ASZÁLYOK A GLOBÁLIS ÉLELMISZER-TERMELÉST AKÁR 30 SZÁZALÉKKAL IS VISSZAVETHETIK 2050-RE,

az emelkedő tengerszint és a heves viharok pedig elpusztíthatnak jelentős méretű lakott területeket, és arra kényszeríthetnek több százmillió embert, aki partokon él, hogy elhagyják otthonukat. Ezek elkerülése érdekében új és nagyobb erőfeszítésekre, köztük az oktatás színvonalának növelésére van szükség - írták.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a klímaváltozás ellen nincs vakcina

- jelentette ki Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár, a csúcstalálkozót szervező Globális Központ az Alkalmazkodásért (GCA) szervezet elnöke.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pexels

TOP 5